Τουρισμός: Ποιες ευρωπαϊκές χώρες βάζουν στο "κόκκινο" την Ελλάδα- Πλήγμα και για την Κρήτη
αγαπημένα σου στη Google
Μια αρνητική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό έρχεται από τη Τσεχία που θα κάνει πιο αυστηρές τις προϋποθέσεις για ταξίδια στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το money-tourism.gr από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, η χρωματική ταξινόμηση των χωρών για τα ταξίδια στην Τσεχία, αλλάζει και το υπουργείο Υγείας θα κατηγοριοποιήσει βάσει των στοιχείων του ECDC, καθιστώντας αυστηρότερη την ταξινόμηση ορισμένων χωρών, όπου η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνονται ταχύτερα.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα από πορτοκαλί που είναι σήμερα, θα γίνει κόκκινη, γεγονός που συνεπάγεται καραντίνα 5 ημερών και 2 test, αντιγόνου και PCR για τους μη εμβολιασμένους ή για όσους δεν νοσήσει.
Πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, σε μια αγορά μάλιστα που εφέτος αποτελεί σημαντικό “αιμοδότη” του ελληνικού Τουρισμού και μάλιστα η Κρήτη είναι από τους αγαπημένους προορισμούς των Τσέχων. Και βέβαια ευχή όλων είναι να μην ακολουθήσουν πιο μεγάλες αγορές όπως η Γερμανία.
Να θυμίσουμε όμως σε αυτό το σημείο πως η Κρήτη έχει ήδη κοκκινίσει στον πανευρωπαϊκό επιδημιολογικό χάρτη (Δείτε ΕΔΩ).
Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας:
1. Στην κατηγορία χωρών με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης (κόκκινο), εντάσσονται Ιρλανδία, Μονακό και Ελλάδα. Η Εσθονία κατατάσσεται μεταξύ των πορτοκαλί χωρών με μέσο κίνδυνο μόλυνσης.
2. Οι Κάτω Χώρες και η Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων, ΄”μετακινούνται” στη σκούρα κόκκινη κατηγορία χωρών με πολύ υψηλό κίνδυνο μόλυνσης. Τα Κανάρια Νησιά παραμένουν κόκκινα.
Στο "Κόκκινο" και από τη Νορβηγία
:Άλλο ένα δυσάρεστο νέο για τον τουρισμό της Κρήτης είναι το γεγονός πως η Νορβηγία ενέταξε τη μεγαλόνησο στο «βαθύ κόκκινο», κάτι που σημαίνει ότι όσοι Νορβηγοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά από διακοπές στο νησί μας θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα – και μάλιστα σε ξενοδοχείο.
Όπως αποκαλύπτει το HANIA.news, η κυβέρνηση της Νορβηγίας αποφάσισε ότι θα γίνουν αλλαγές στους περιορισμούς εισόδου και στις απαιτήσεις καραντίνας για αρκετές περιοχές στη σκανδιναβική περιοχή, αρκετές χώρες στην Ευρώπη και ορισμένες τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένων χωρών και περιοχών για τις οποίες χορηγήθηκε απαλλαγή για τις 5 Ιουλίου. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 26 Ιουλίου.
Στην ίδια κατηγορία με την Κρήτη εντάχθηκαν και οι Βαλεαρίδες Νήσοι (Ισπανία), ενώ τα Νησιά Βορείου Αιγαίου βρίσκονται στο «πορτοκαλί», τα Ιόνια Νησιά στο «κόκκινο» (από «πορτοκαλί») και τα Νησιά Νοτίου Αιγαίου επίσης σε «κόκκινο» (από «πορτοκαλί»). Συνολικά η Ελλάδα, ως χώρα, βρίσκεται στο «κόκκινο» (από «πορτοκαλί»).
Υπενθυμίζεται ότι οι Νορβηγοί αποτελούσαν τη δεύτερη εθνικότητα σε αριθμό αφίξεων εξωτερικού το 2019 στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, πίσω μόνο από τους Βρετανούς.
-
20 Ιουνιου 2026, 12:39Αισθητός μέχρι το Ηράκλειο ο διπλός ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε ανατολικά της Γαύδου -
20 Ιουνιου 2026, 12:35Πένθος στην Ιερά Μονή Επανωσήφη για την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Σέργιου Τσουκαλά -
20 Ιουνιου 2026, 07:00Γ. Ανδρουλάκης στο newshub.gr: «Τα λαγόψαρα μας έχουν αποτελειώσει» - 198 καταγεγραμμένα περιστατικά σε λουόμενους -
20 Ιουνιου 2026, 19:48Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον ΒΟΑΚ – Μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία -
20 Ιουνιου 2026, 17:1252ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στο Ηράκλειο: Σήμερα κορυφώνεται η δράση με την Πολιτική ομιλία από την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ ΚΕ του ΚΚΕ -
21 Ιουνιου 2026, 09:20Θερινές εκπτώσεις 2026: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
