Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Αναστολές Συμβάσεων και τον Ιούλιο με... κενά και διαμαρτυρίες
Τη δυνατότητα να θέσουν το προσωπικο τους σε αναστολή και για το μήνα Ιούλιο θα έχουν τελικά οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των σωματείων του κλάδου για τον αποκλεισμό των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, καθώς μέχρι και χθες η ενημέρωση ήταν πως οι αναστολές ολοκληρώνονταν τον Ιούνιο (Διαβάστε το ρεπορτάζ ΕΔΩ).
Ωστόσο, οι προϋποθέσεις που θέτει η εγκύκλιος δεν καλύπτουν το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου και αφήνουν κενά. Μεγάλη εκκρεμότητα είναι και πάλι τα κλειστά ξενοδοχεία και οι μονομερείς αιτήσεις που δεν αποκλείεται βέβαια να έρθουν και πάλι εκ των υστέρων όπως έγινε για το Μάιο.
Ειδικότερα, το αίτημα των σωματείων του κλάδου, όπως ενημερώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Τουρισμού και Επισιτισμού (ΠΟΕΕΤ) ήταν οι επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει να απορροφήσουν το σύνολο του προσωπικού ως υποχρεούνται από τον ν. 1346/83 και την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Κ.Σ.Σ.Ε.) και εφόσον έχουν χαμηλές πληρότητες να κάνουν χρήση του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Επίσης ζητούσαν η μονομερή αναστολή σύμβασης να ισχύει για τους εργαζόμενους στους οποίους η επιχείρηση που εργάζονταν δεν θα ανοίξει.
"Το υπουργείο ανακοίνωσε χθες αναστολές σύμβασης για ανοικτά ξενοδοχεία οδηγώντας τους εργαζόμενους από την αναπλήρωση του 80% του μισθού τους στο επίδομα φτώχιας των 534 ευρώ" σημειώνει η Ομοσπονδία που παράλληλα καταγγέλλει πως για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, μένουν παντελώς απροστάτευτοι.
"Οι εξαγγελίες του υπουργείου δεν μας βρίσκουν σύμφωνους άμεσα θα συνεδριάσει διοίκηση της ομοσπονδία για να καθορίσουμε την περεταίρω στάση μας. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ" καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ.
Διαβάστε τι ακριβώς προβλέπεται για τις Αναστολές του Ιουλίου ΕΔΩ.
Σημειώνεται, πάντως, πως οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία ακόμα περιμένουν να μάθουν ημερομηνία πληρωμής των Αναστολών για το μήνα Μάιο, καθώς πολλοί ακόμα δεν δουλεύουν, ενώ άλλοι μόλις έχουν ξεκινήσει την εργασία τους και περιμένουν το επίδομα για να ανασάνουν οικονομικά.
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Έριξαν μπογιές στο ιδιωτικό ΚΕΠ, ο ιδιοκτήτης του οποίου εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων (Φωτο) -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων
