Copernicus: Ο Μάιος του 2024 ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών παγκοσμίως
αγαπημένα σου στη Google
Ο Μάιος ήταν ο πιο θερμός μήνας των τελευταίων ετών παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Copernicus πρόκειται για τον 12ο συνεχόμενο μήνα – από τον Ιούνιο – όπου σημειώνεται ρεκόρ θερμοκρασίας παγκοσμίως.
Τα στοιχεία του Copernicus είναι ανησυχητικά. H μέση θερμοκρασία των 15,91 βαθμών Κελσίου τον Μάιο του 2024 ήταν κατά 1,52°C υψηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 1850-1900, δηλαδή πριν από τη βιομηχανοποίηση, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης του κλίματος της ΕΕ, Copernicus Climate Change Service.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Copernicus αυτό σηματοδοτεί τον 12ο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο οι θερμοκρασίες ήταν θερμότερες από εκείνες που έχουν καταγραφεί ποτέ, με τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία του επιφανειακού αέρα να είναι κατά 0,65°C υψηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020.
«Είναι σοκαριστικό, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι φτάσαμε σε αυτό το 12μηνο σερί», δήλωσε ο Κάρλο Μπουοντέμπο, διευθυντής της Copernicus Climate Service.

«Μολονότι η ακολουθία αυτή μηνών που σπάνε ρεκόρ θα διακοπεί τελικά, η συνολική υπογραφή της κλιματικής αλλαγής παραμένει και δεν διαφαίνεται κανένα σημάδι αλλαγής αυτής της τάσης», πρόσθεσε.
-
06 Σεπτεμβριου 2026, 19:15Μαγειρική σόδα: Ένα «spa» για το πλυντήριο, πώς να τη χρησιμοποιείτε σωστά -
06 Σεπτεμβριου 2026, 13:25ΒΟΑΚ: Κλειστός από Δευτέρα 7/09 μέχρι Σάββατο 12/09 για τα έργα στο τμήμα Άγιος Νικόλαος-Νεάπολη -
07 Σεπτεμβριου 2026, 08:25ΒΟΑΚ: Διακοπή τις κυκλοφορίας από σήμερα και για 6 ημέρες στο τμήμα Άγιος Νικόλαος–Νεάπολη -
07 Σεπτεμβριου 2026, 08:12Κρήτη - ΔΕΔΔΗΕ: Πού θα διακοπεί το ρεύμα σήμερα Δευτέρα -
06 Σεπτεμβριου 2026, 17:30ΒΟΑΚ: Κλειστός για έξι ημέρες ο δρόμος Άγιος Νικόλαος–Νεάπολη, τι να γνωρίζουν οι οδηγοί με τις εναλλακτικές διαδρομές -
06 Σεπτεμβριου 2026, 16:25Γιαούρτι ή cottage cheese; Και ο νικητής είναι…
