Η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί πράσινες επενδύσεις της National Energy
αγαπημένα σου στη Google
Η Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζοντας την υποστήριξή της στον Όμιλο National Energy, διεθνή επενδυτή στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την περαιτέρω ανάπτυξή του στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, προχώρησε στην χρηματοδότηση της εξαγοράς φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, συνολικής δυναμικότητας 70 MW, από τον Όμιλο Hellenic Capital Partners. Η συναλλαγή αυτή έρχεται ως συνέχεια της χρηματοδότησης εξαγοράς και κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 24MW που έλαβε χώρα το προηγούμενο έτος.
H National Energy, με έδρα το Λονδίνο, χρηματοδοτείται από αμερικανικά κεφάλαια και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία έργων ΑΠΕ, με έμφαση σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα. Η πρόσφατη χρηματοδότηση εντάσσεται στη γενικότερη συνεργασία της εταιρείας με την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στήριξης πράσινων επενδύσεων και χρηματοδότησης έργων που συμβάλλουν στη μετάβαση στη βιώσιμη οικονομία.
Όπως επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, Γενικός Διευθυντής, επικεφαλής του Structured and Shipping Finance στο Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, «η Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί ηγετική θέση στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με δανειακό χαρτοφυλάκιο της τάξης των 2 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ισχύ περίπου 2 GW. Στηρίζοντας την ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας σε μια σύγχρονη και βιώσιμη οικονομία, η Τράπεζα Πειραιώς ενθαρρύνει και στηρίζει τους πελάτες για επενδύσεις και ενέργειες που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».
-
14 Ιουνιου 2026, 22:43Τζόκερ: Τζακ ποτ στην κλήρωση της Κυριακής για τα 1,7 εκατ. ευρώ -
15 Ιουνιου 2026, 23:05Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου: Εντυπωσιακή αύξηση της ΔΗΠΑΚ -
15 Ιουνιου 2026, 10:20Αναβρασμός στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων για τη δομή μεταναστών-Αντιδράσεις και εντός της ίδιας της Δημοτικής Αρχής-Επιστολή από τουριστικούς φορείς -
14 Ιουνιου 2026, 21:14Ρυθμίζονται τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο – Έχουν ήδη ενταχθεί 19.000 οφειλέτες -
15 Ιουνιου 2026, 07:06Δύο νέοι χώροι υποψήφιοι για τη Δομή μεταναστών - Μια στο Ηράκλειο, μια στα Πεζά -
15 Ιουνιου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας!
