Μητσοτάκης: Η ανεργία από 17,5% τον Ιούνιο του 2019 έπεσε στο 9,6% τον Ιούνιο του 2024
αγαπημένα σου στη Google
Η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ανάρτησή του στο FB.
«Τελευταία ημέρα του Ιουλίου σήμερα και θα ήθελα να κλείσω τον μήνα με ένα πολύ θετικό νέο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στην πατρίδα μας τον Ιούνιο έπεσε στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009!», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο FB.

«Σε σχέση μάλιστα με τον Ιούνιο του 2019 η πτώση της ανεργίας ανέρχεται στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, 9,6% από 17,5%. Και παράλληλα έχουμε αύξηση των απασχολούμενων κατά 400.000», επισημαίνει ακόμη ο πρωθυπουργός.
«Θέλω επίσης να παραθέσω κάποια πιο συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία θεωρώ ότι έχουν τη δική τους σημασία. Η ανεργία των γυναικών έχει πέσει 2,2 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, ενώ αντίστοιχα η ανεργία των νέων έχει πέσει κατά 2 μονάδες. Στοιχεία που δείχνουν ότι οι στοχευμένες πολιτικές μας έχουν θετικά αποτελέσματα.
Φυσικά δεν επαναπαυόμαστε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Στόχος μας είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα: στους μισθούς, στην ανεργία, στην ποιότητα ζωής. Και αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
φωτογραφία αρχείου intime
-
17 Σεπτεμβριου 2026, 18:38Καραλής: Πιο ψηλά από ποτέ ο Μανόλο, στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης -
16 Σεπτεμβριου 2026, 11:05Εκκλησία Κρήτης: Νέα "παραφωνία" με μνημόνευση του επιχώριου Μητροπολίτη σε Σταυροπηγιακή Μονή στα δυτικά -
16 Σεπτεμβριου 2026, 14:35Υπόθεση Μαζωνάκη: Κατά της προφυλάκισής τους προσφεύγουν οι δύο γιατροί -
16 Σεπτεμβριου 2026, 08:30Κρήτη: Κλειστά σήμερα τα ΚΥΔ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μπάχαλο με τις επιδοτήσεις - Τι ζητούν οι γεωπόνοι -
16 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Καπόπουλος: Πρόεδρος η… «κουτσή πάπια» στις ΗΠΑ; (podcast) -
16 Σεπτεμβριου 2026, 14:57Η Ελλάδα, το Ισραήλ και οι δύσκολες ισορροπίες
