Μητσοτάκης: Ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει ευρύτερη αποδοχή
αγαπημένα σου στη Google
Την κάθετη άρνησή του να πει οτιδήποτε για το πρόσωπο που θα επιλέξει για πρόεδρο της Δημοκρατίας, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς σχετικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
«Γι'αυτό δεν θα σας πω απολύτως τίποτα, για έναν λόγο μόνο. Θα ήταν θεσμικά πολύ άκομψο, γιατί αντιμετωπίζω την Προεδρία της Δημοκρατίας και την Πρόεδρο με σεβασμό, όχι μόνο ως πρόσωπο αλλά και ως θεσμό, να πω οτιδήποτε για το ζήτημα αυτό πριν λήξει η θητεία της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ και συνέχισε:
«Και σε αυτό κι αν θα είμαι κάθετος. Δεν θέλω και δεν πρόκειται να δεχτώ να ακούσω από κανέναν βουλευτή οποιαδήποτε άποψη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, διότι αφορά αμφισβήτηση του θεσμού, όχι του προσώπου, μέχρι που να ανοίξει η συζήτηση. Η συζήτηση θα ανοίξει συντεταγμένα τον Φεβρουάριο του 2025».
«Προφανώς και δεν κάθομαι εδώ σε αυτό το γραφείο να αποφασίζω μόνος μου, σέβομαι όμως απόλυτα και τη συνταγματική επιταγή η οποία περιγράφει τον ή την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως ένα πρόσωπο το οποίο πρέπει να έχει ευρύτερη αποδοχή. Και θα σταματήσω εδώ», κατέληξε.
-
31 Ιουλιου 2026, 10:40Προϊσταμένη ΟΦΥΠΕΚΑ: Δεν κάηκε το Φοινικόδασος Πρέβελη αλλά εκτάσεις περιμετρικά του -
30 Ιουλιου 2026, 15:30Νέα μεγάλη πυρκαγιά στον Πρέβελη - Εκκενώθηκε το Μοναστήρι -
30 Ιουλιου 2026, 10:15Πύρινη κόλαση στο νότιο Ρέθυμνο: Οι φλόγες μπήκαν στο φοινικόδασος της Πρέβελης-Τιτάνια μάχη των Πυροσβεστών (Live όλες οι εξελίξεις) -
31 Ιουλιου 2026, 00:54Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στα πύρινα μέτωπα - Υπόνοιες για εμπρησμό -Μικροεστίες στο φοινικόδασος Πρέβελη -
30 Ιουλιου 2026, 23:41Τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Μοιράζει 2 εκατομμύρια την Κυριακή -
30 Ιουλιου 2026, 07:15Αβέρωφ Νεοφύτου: Στην Κύπρο κάποιοι από φόβο επιλέγουν την κατοχή από τη λύση! (podcast)
