Νίκος Ηγουμενίδης: Η χώρα έχει ανάγκη από κανόνες και όχι από τα «παράθυρα» αδιαφάνειας της ΝΔ
αγαπημένα σου στη Google
Παρέμβαση στα θέματα της αδιαφάνειας, της διαπλοκής και του οικονομικού εγκλήματος κάνει με άρθρο του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο θέμα της Novartis όσο και στη δημοσίευση των πόθεν έσχες πολιτικών και δημοσίων προσώπων.
Αναφερόμενος στη σύζυγο του Πρωθυπουργού και στο ελλιπές «πόθεν έσχες» τονίζει ο βουλευτής Ηρακλείου στον ιστότοπο CandiaDoc: «Δεν δήλωσε εταιρεία που διαθέτει. Δήλωσε έσοδα 850.000 € από πώληση περιουσιακών στοιχείων, αλλά δεν δήλωσε ποια περιουσιακά στοιχεία εκποιήθηκαν. Γιατί υπήρξε ελλιπής δήλωση; Γιατί δεν απαντά στα θέματα για τα οποία εγκαλείται; Ο σύζυγός της, κ. Μητσοτάκης, ούτε ο ίδιος αισθάνεται την ανάγκη να δώσει κάποια απάντηση».
Ο βουλευτής σημειώνει ότι οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν υπηρετούν το ρόλο για τον οποίο θεσπίστηκαν: «Η αδιαφάνεια στο «πόθεν», η απόκρυψη στο «έσχες», η δυνατότητα κατάθεσης εικονικών και όχι πραγματικών στοιχείων στη δήλωση, όλα αυτά υπάρχουν. Και μάλιστα δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση, για το πώς θα μπορούσαν να εξαλειφθούν».
Αναφορικά με το οικονομικό έγκλημα στην Ελλάδα σημειώνει για το σκάνδαλο Novartis: «Η εταιρεία, για την δράση της στην Ελλάδα, πλήρωσε πρόστιμο στην Αμερική, περίπου 400 εκ. δολάρια. Ωστόσο, το ταγκό χορεύεται με δύο. Αν ο ένας οικονομικός εγκληματίας σε αυτήν την περίπτωση στην Ελλάδα είναι η Novartis, ο άλλος ποιός είναι;», ρωτάει με νόημα ο βουλευτής, ενώ για το σκάνδαλο της Siemens: «Ποιοί τιμωρήθηκαν; Πώς βρέθηκε ο Χριστοφοράκος στο εξωτερικό; Ποιός ή ποιά Υπουργός τον «άφησε» να διαφύγει; Ποιοί τιμωρήθηκαν για αυτή τη φυγή–φυγάδευση;».
Για τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα αυτά τονίζει: «Γι’ αυτό και την πρώτη φορά που η αριστερά βρέθηκε στην κυβέρνηση, προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα. Βάλαμε ένα φρένο, αλλά προφανώς είναι πολλά περισσότερα όσα θα πρέπει να γίνουν. Σε επίπεδο δικαιοσύνης, θεσμών και διαφάνειας, παραμένουν ακόμη «ανοιχτά» παράθυρα που τα γνωρίζει και αξιοποιεί η Δεξιά παράταξη και η οικονομική ελίτ που την στηρίζει».
Ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογραμμίζει στο άρθρο του ότι: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Όχι μόνο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ και έχει τακτοποιημένα τα οικονομικά του, αλλά γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά ούτε πριν, ούτε μετά, ούτε από την περίοδο που βρεθήκαμε στην κυβέρνηση. Όπως έχει πει και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Και ανάποδα να μας γυρίσουν δεν θα πέσει κέρμα».
-
17 Ιουλιου 2026, 16:40Περιφέρεια Κρήτης: Έκκληση στους ελαιοπαραγωγούς για τον δάκο -
16 Ιουλιου 2026, 09:30Η ανάπτυξη της "αρπαχτής" γύρω από το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου-Κανένας σχεδιασμός -
17 Ιουλιου 2026, 09:10Χιλιάδες πιστοί τιμούν και φέτος τη χάρη της Αγίας Μαρίνας στο μεγαλύτερο πανηγύρι της στην Κρήτη, στην Βόνη -
16 Ιουλιου 2026, 07:15Γιώργος Βουλγαράκης: Πώς Μητσοτάκης, Τσίπρας και Σαμαράς γίνονται οι πρωταγωνιστές των εκλογών! (podcast) -
17 Ιουλιου 2026, 13:50Ηράκλειο: Νέα σοβαρή βλάβη έχει προκαλέσει διακοπή ρεύματος σε μια ολόκληρη περιοχή! -
16 Ιουλιου 2026, 10:45Κωνσταντίνος Χολέβας: Η διαχρονική συνεχεία του ελληνισμού, ως ιστορικό και πολιτιστικό φαινόμενο! (podcast)
