ΥΠ.ΕΣ: Μετακινήθηκε ο γενικός διευθυντής Εκλογών – Ποιος ο λόγος
Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από διαρροές ότι η αστυνομία δεν εντόπισε στοιχεία που ναπαραπέμπουν σε διάρρηξη στη γενική διεύθυνση εκλογών.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το εν λόγω στέλεχος, διορίστηκε σε άλλη διεύθυνση της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την ιδιότητα του αναπληρωτή διευθυντή.
Η μετακίνησή του έγινε, συμφωνά με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός, στη λογική να μην υπάρχουν «σκιές» στην εκλογική διαδικασία, ενόψει και των ευρωεκλογών.
Τα συμπεράσματα της ΕΛΑΣ
Σημειώνεται πως όπως προκύπτει από διαρροές της ΕΛΑΣ, η καταγγελία για τα περί διάρρηξης «ήταν ψευδής». Όπως μετέδωσε την Τρίτη ο ΣΚΑΪ, δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή DNA, ενώ τα αρχεία του ηλεκτρονικού υπολογιστή που υπήρχε στο γραφείο δεν έχουν αλλοιωθεί. Επίσης, οι υπάλληλοι διπλανών γραφείων του υπουργείου Εσωτερικών κατέθεσαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.
Η αστυνομία πιστεύει ότι η καταγγελία συνδέεται με την υπόθεση της διαρροής της λίστας e-mail των αποδήμων, καθώς την ημέρα που έγινε η φερόμενη διάρρηξη, ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε στην εισαγγελία το πόρισμα και δυο ημέρες νωρίτερα είχαν δοθεί στο υπουργείο, τα ευρήματα από την αντίστοιχη έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την ίδια υπόθεση.
Την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών για να προσδιοριστεί το κίνητρο της καταγγελίας.
Το χρονικό
Υπενθυμίζεται πως ο διευθυντής εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών κατήγγειλε στις 26 Απριλίου πως ενώ απουσίαζε από το γραφείο του και κανείς άλλος δεν ήταν παρών, ένας άγνωστος παραβίασε την κλειδαριά και έσπασε το πλαίσιο της πόρτας.
Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν είδε να έχουν αφαιρέσει κάτι, αλλά τόνισε στους αστυνομικούς ότι τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα, τα οποία φοβάται μην έχουν αντιγραφεί ή ακόμα και αλλοιωθεί.
-
19 Νοεμβριου 2025, 09:05Θάνατος του Χαρίλαου Πλατανάκη: Πένθος στο ΕΚΠΑ – Στην Κρήτη η τελευταία του κατοικία -
19 Νοεμβριου 2025, 11:29Χαμός με Λαζαρίδη και Τζεδάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να τα πείτε στην Ομάδα Αλήθειας» – «Είσαι κολλητός του Ανδρουλάκη» (live) -
19 Νοεμβριου 2025, 09:41Black Friday 2025: Πλησιάζει η ημερομηνία της «Μαύρης Παρασκευής» - Πότε είναι φέτος -
18 Νοεμβριου 2025, 22:06Τρομάζει η εικόνα με την αποτύπωση της λειψυδρίας στην Κρήτη (Φωτο) -
19 Νοεμβριου 2025, 11:00Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
20 Νοεμβριου 2025, 07:00Πρίαμος Ιερωνυμάκης: «Τα μεγαλύτερα θύματα είναι αυτοί που παρήγαγαν και οι πιο ωφελημένοι όσοι ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
