Υποκλοπές: Αντιπροσωπεία της Ευρωβουλής έρχεται σε Αθήνα και Λευκωσία για έρευνες
αγαπημένα σου στη Google
Στην Κύπρο και την Ελλάδα μεταβαίνει από την 1η έως τις 4 Νοεμβρίου, ομάδα ευρωβουλευτών προκειμένου να διερευνήσει επί τόπου καταγγελίες περί ανάπτυξης και χρήσης κατασκοπευτικού λογισμικού.
Στην Κύπρο (1 – 2 Νοεμβρίου), μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για το Pegasus και αντίστοιχο κατασκοπευτικό λογισμικό («PEGA»), όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, θα συναντηθούν με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, νομικούς εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους ΜΚΟ και δημοσιογράφους.
Μετά τη Λευκωσία στην Αθήνα
Στη συνέχεια, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να μεταβούν στην Ελλάδα (2 – 4 Νοεμβρίου), όπου θα συνομιλήσουν με μέλη της Βουλής των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών που συμμετείχαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, καθώς και με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους ΜΚΟ, δημοσιογράφους, στελέχη ανεξάρτητων αρχών και άλλους σχετιζόμενους φορείς.
Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.
Τα μέλη της αποστολής είναι οι Jeroen LENAERS (πρόεδρος της PEGA και επικεφαλής της αντιπροσωπείας / ΕΛΚ, Ολλανδία), Sophia IN ‘T VELD (εισηγήτρια για την έκθεση της PEGA / Renew, Ολλανδία), Sylvie GUILLAUME (Σοσιαλιστές, Γαλλία), Juan Ignacio ZOIDO ÁLVAREZ (ΕΛΚ, Ισπανία), Ελισσάβετ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ-ΒΡΥΩΝΙΔΗ (ΕΛΚ, Ελλάδα)Thijs REUTEN (Σοσιαλιστές, Ολλανδία), Róża THUN UND HOHENSTEIN (Renew, Πολωνία), Saskia BRICMONT (Πράσινοι, Βέλγιο), Στέλιος ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ (Αριστερά, Ελλάδα), Laura FERRARA (μη εγγεγραμμένοι ευρωβουλευτές, Ιταλία) και Lídia PEREIRA (ΕΛΚ, Πορτογαλία)
-
01 Σεπτεμβριου 2026, 23:12Νέο τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Θα μοιράσει 6,2 εκατομμύρια την Πέμπτη -
31 Αυγουστου 2026, 18:00Κρήτη: Στη ΜΕΘ παραμένει η 63 χρονη που έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Φουσκιές» Μοχού: Ένας νέος δανειοθάλαμος δίπλα στην τουριστική ζώνη- Προς συζήτηση ένα θέμα που γεννά ερωτήματα -
01 Σεπτεμβριου 2026, 01:33Ηράκλειο: Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου αφιέρωσαν τη συναυλία στο Μανώλη Λιδάκη (Βιντεο) -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:13Ανδρέας Λιούμπας: Στρατηγικές της Κίνας (Μέρος 8ο) - Επιχείρηση «Οικονομικός Παρίας»: ΗΠΑ, Ιράν, Κίνα και η «νέα» Μέση Ανατολή! (podcast) -
01 Σεπτεμβριου 2026, 12:15Απόστολος Ραυτόπουλος: Μετεξεταστέες οι εθνικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ακρίβεια! (podcast)
