Δήμαρχος Οροπεδίου: Υπερήφανοι και ευγνώμονες για εκείνους που ξεκίνησαν την Επανάσταση το 1821
Με αφορμή τη σημερινή επέτειο εορτασμού της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιώργος Αθανασάκης, στέλνει το δικό του μήνυμα τιμής και ευγνωμοσύνης προς εκείνους που δεν μέτρησαν δυνάμεις για να μπουν στο πεδίο των μαχών αλλά δύναμη ψυχής.
«Τιμούμε σήμερα το μεγάλο και σπουδαίο αγώνα των προγόνων μας για ελευθερία από τον Οθωμανικό ζυγό.
Είμαστε υπερήφανοι για τους ήρωες μας, για όλους εκείνους που πολέμησαν και κατάφεραν με τις λιγοστές δυνάμεις τους να νικήσουν μια αυτοκρατορία.
Στο νησί μας, αν και οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για το ξεκίνημα της Επανάστασης το Μάρτιο του 1821, όταν ξεσηκώθηκαν ο Μοριάς και η Ρούμελη, οι Κρητικοί αγωνιστές επαναστάτες δεν λογάριασαν ούτε την ισορροπία δυνάμεων ούτε τον ανύπαρκτο οπλισμό τους και ακολούθησαν, πληρώνοντας την απόφαση τους με ποτάμια αίματος.
Το Λασίθι συμμετείχε δυναμικά στην πρώτη αυτή Επανάσταση με το Οροπέδιο Λασιθίου να γνωρίζει την καταστροφή το 1823.
202 χρόνια μετά, μόνο υπερήφανοι και ευγνώμονες μπορούμε να αισθανόμαστε για την ελευθερία που μας προσέφεραν και τα μηνύματα ενότητας, δύναμης και αυταπάρνησης που μας κληροδότησε ο αγώνας τους.
Μόνο ενωμένοι κερδίσαμε τότε και μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά σήμερα, έχοντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη την Επανάσταση του 1821 και τα ιδεώδη της.
-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 15:28Καιρός: Αφρικανική σκόνη από σήμερα και στην Κρήτη – Έρχονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, αναλυτική πρόγνωση
