Επίσκεψη του βουλευτή Μ. Χνάρη στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου
αγαπημένα σου στη Google
Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μανόλης Χνάρης στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, όπου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Πλωτάρχη Λ.Σ. Κυριάκο Παττακό, καθώς και με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της Λιμενικής Υπηρεσίας του νομού.
Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η επιτακτική ανάγκη άμεσης ενίσχυσης και στήριξης του Λιμενικού προσωπικού. Όπως επισημάνθηκε, οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές, σε συνδυασμό με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, δημιουργούν ιδιαίτερα αυξημένες επιχειρησιακές απαιτήσεις και εντείνουν την πίεση στο προσωπικό της Υπηρεσίας.
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της υποστελέχωσης. Ειδικότερα, όπως υπογραμμίστηκε από τον Λιμενάρχη, καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις προσωπικού σε σχέση με τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, γεγονός που δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και την αποτελεσματική ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες του νομού.
Τέλος, επί τάπητος τέθηκε το αίτημα αναβάθμισης του Λιμενικού Σταθμού της Αγίας Γαλήνης από την 4η στην 3η κατηγορία, ένα αίτημα το οποίο επανειλημμένα ο Βουλευτής έχει επισημάνει μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, με σκοπό την ενίσχυση της Υπηρεσίας, αλλά και τη δίκαιη και ίση αντιμετώπιση του συνόλου των Λιμενικών Υπηρεσιών της Κρήτης.
Ο Βουλευτής άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις ανησυχίες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και κατόπιν της συνάντησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι δεδομένη η αναγνώριση της σημαντικής αποστολής που επιτελούν οι λιμενικές Αρχές του νομού μας, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών και των γενικότερων αναγκών, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση της υπηρεσίας.
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα το ιδιαίτερα ουσιαστικό και απαιτητικό έργο τους και θα προβάλλουμε τα αιτήματα και τις ανάγκες, με βασική προτεραιότητα την προστασία των πολιτών και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».
-
05 Ιουνιου 2026, 19:00Ο Αντώνης Σαμαράς στο Ηράκλειο: Τι θα πει στην κεντρική του ομιλία στο «Νόημα - Κρήτη» (LIVE) -
04 Ιουνιου 2026, 12:40Δημοσιεύθηκε η απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου: Μόνο στη μηνιαία δόση οι τόκοι για τον νόμο Κατσέλη -
04 Ιουνιου 2026, 13:25Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου: Οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων ανοίγουν τα χαρτιά τους στο Newshub.gr (podcast) -
04 Ιουνιου 2026, 17:44Θερινή άδεια: Τι ισχύει με το επίδομα αδείας, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη χορήγηση των διακοπών -
05 Ιουνιου 2026, 12:40Αντώνης Σαμαράς από το Ηράκλειο: Μίλησε για τη φιλία του με το Σ. Αρναουτάκη - «Σιγήν ιχθύος» για το νέο κόμμα (Βίντεο) -
04 Ιουνιου 2026, 15:30Αντώνης Σαμαράς: Όλα έτοιμα για το νέο του κόμμα-Ποιοι βρίσκονται κοντά του-Αύριο η ομιλία του στο Ηράκλειο
