Μεν. Μποκέας : Χρέος μας να μην ξεχνάμε τα ονόματα των παλικαριών που θυσιάστηκαν σε Δαμάστα και Μάραθος
«Η δική μας υποχρέωση σήμερα είναι να θυμόμαστε. Να μην ξεχνάμε τα ονόματα αυτών των παλικαριών που θυσιάστηκαν στη Δαμάστα και στο Μάραθος. Να διδάσκουμε στα παιδιά μας ότι η ελευθερία κατακτήθηκε με αίμα, ότι η αξιοπρέπεια αυτού του τόπου είναι ποτισμένη με θυσίες.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή τις τελετές μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής της Δαμάστας και του Μαράθου.

Τη μνήμη των 30 κατοίκων της Δαμάστας και των 19 κατοίκων του Μαράθου, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944, τίμησε σήμερα ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τους φορείς Δαμάστας και Μαράθου.
Στις εκδηλώσεις μνήμης παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι Βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης και Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ο Δήμαρχος Βιάννου και μέλος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Παύλος Μπαριτάκης, εκπρόσωποι βουλευτών, κομμάτων, αρχών και φορέων, καθώς επίσης εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι των δύο χωριών.
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
