Νίκος Ηγουμενίδης: Οι κοινωνικοί λειτουργοί πρέπει να στηριχθούν άμεσα και αποτελεσματικά από το κράτος
αγαπημένα σου στη Google
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την ανάγκη στήριξης των κοινωνικών λειτουργών:
«Οι εργαζόμενοι σήμερα στις κοινωνικές υπηρεσίες βρέθηκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν το αυτονόητο: Την ανάγκη να στηριχθούν άμεσα και αποτελεσματικά τόσο για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας όσο και για να επιτελέσουν το κοινωνικό έργο το οποίο τους έχει ανατεθεί. Δεν μπορεί άλλο οι κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους τους τομείς του Κράτους-Πρόνοιας και Υγεία να στενάζουν από την δραματική υποστελέχωση και τις υποχρηματοδοτήσεις. Ειδικά μάλιστα στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ, που αποτελούν τις κατεξοχήν υπηρεσίες παροχής πρωτοβάθμιας και επείγουσας κοινωνικής φροντίδας, δεν μπορεί συνεχώς να ανατίθενται στους Κοινωνικούς Λειτουργούς νέες αρμοδιότητες και καθήκοντα έξω από το αντικείμενο της εργασίας τους.
Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες αδιαφορούν πλήρως για τα αιτήματα τους που αφορούν στην πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση και την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στους πιο ευάλωτους. Απαιτούνται σήμερα: Πρώτον, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για στελέχωση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών. Δεύτερον, άμεση λήψη μέτρων για την καταγραφή, την πρόληψη και την αντιμετώπιση επαγγελματικού κινδύνου όπως ΜΑΠ, προστασία κατά τις διαδικασίες Εισαγγελικών παραγγελιών-κοινωνικών διερευνήσεων κ.ά. Τρίτον, ένταξη στη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Είναι τα ελάχιστα που πρέπει να γίνουν για μια έμπρακτη απόδειξη πως η Πολιτεία σέβεται τους κοινωνικούς λειτουργούς, και πως η κοινωνική εργασία μπορεί να λειτουργήσει και να είναι αποτελεσματική στο έργο της".
-
31 Αυγουστου 2026, 07:15Λάζαρος Καμπουρίδης: Η Τουρκία φοβάται στρατιωτικά το Ισραήλ, θα στρέψει την ένταση εναντίον της Ελλάδος! (podcast) -
31 Αυγουστου 2026, 13:18Ανώγεια: Θλίψη για την απώλεια της διευθύντριας του ΑΚΟΜΜ Εύης Βρέντζου σε ηλικία 58 ετών -
31 Αυγουστου 2026, 18:00Κρήτη: Στη ΜΕΘ παραμένει η 63 χρονη που έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου -
31 Αυγουστου 2026, 13:15Ιός του Δυτικού Νείλου: Στο κόκκινο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Φουσκιές» Μοχού: Ένας νέος δανειοθάλαμος δίπλα στην τουριστική ζώνη- Προς συζήτηση ένα θέμα που γεννά ερωτήματα -
01 Σεπτεμβριου 2026, 01:33Ηράκλειο: Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου αφιέρωσαν τη συναυλία στο Μανώλη Λιδάκη (Βιντεο)
