Το πιο εύκολο μιλφέιγ που έχεις φτιάξει ποτέ
αγαπημένα σου στη Google
Φίνο και αέρινο, το μιλφέιγ αν και πάει κόντρα στην παραδοσιακή μας ζαχαροπλαστική που θέλει τα γλυκά πληθωρικά σε άρωμα, υφή και γεύση έχει κατακτήσει τις καρδιές μας. Οι Έλληνες γλυκατζήδες λοιπόν εκτός από γαλακτομπούρεκα και μπακλαβάδες έχουν μάθει εδώ και δεκαετίες να απολαμβάνουν τα αραχνοΰφαντα φύλλα και τη βελούδινη κρέμα ενός καλού μιλφέιγ που μοσχοβολάει βούτυρο και βανίλια.
Η πρώτη μας επιλογή είναι πάντα το έτοιμο βέβαια αφού κάθε λάτρης του συγκεκριμένου γλυκού έχει σταμπάρει τουλάχιστον ένα ζαχαροπλαστείο που κάνει τέλειο μιλφέιγ. Υπάρχουν όμως και κάποιοι «θαρραλέοι» που «τολμούν» να το φτιάξουν στο σπίτι είτε μπαίνοντας στη διαδικασία να τα κάνουν όλα από την αρχή είτε απλά συνθέτοντας κάποια έτοιμα υλικά που βρίσκουν στην αγορά. Μια τέτοια εκδοχή σας δίνουμε κι εμείς παρακάτω, την πιο εύκολη που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Με τρία υλικά και 10 λεπτά προετοιμασία.
Υλικά για 8 μερίδες
3 φύλλα σφολιάτας, ψυγείου ή κατεψυγμένα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
3 φάκελοι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το γάλα με το άνθος αραβοσίτου μέχρι να αφρατέψει και να πήξει. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ψήσουμε τα φύλλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Στρώνουμε δυο ταψιά με λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω τα φύλλα σφολιάτας. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσουν πολύ στο ψήσιμο και ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν καλά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε εκτός φούρνου για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε ξανά με σύρμα να αφρατέψει πάλι. Σε ένα ρηχό ταψί, στρώνουμε τα φύλλα εναλλάξ με την κρέμα (τρεις στρώσεις φύλλων και δύο στρώσεις κρέμα). Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Με ένα μεγάλο μαχαίρι, κόβουμε ορθογώνια κομμάτια και σερβίρουμε.
Tip
Για να γλιτώσετε το ψήσιμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα φύλλα για μιλφέιγ. Θα τα βρείτε κομμένα σε ορθογώνια στα μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και σε πιο ειδικά μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής.
iefimerida.gr
-
17 Σεπτεμβριου 2026, 18:38Καραλής: Πιο ψηλά από ποτέ ο Μανόλο, στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης -
17 Σεπτεμβριου 2026, 22:27Ολλανδία: Βρέθηκε απόκομμα 1.700 ετών από την «Οδύσσεια» μέσα σε βιβλίο -
19 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Ηράκλειο: Κατεβασμένα ρολά και άδειες βιτρίνες σε κεντρικούς δρόμους - «Μάχη» για την επιβίωση των επιχειρήσεων (Φωτο) -
18 Σεπτεμβριου 2026, 17:00Τι είπε ο Μητροπολίτης Ανδρέας Νανάκης για την κηδεία Μαζωνάκη και προκάλεσε αίσθηση και θετικά σχόλια -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Τα παράπονα σας στην κυβέρνηση» - Η Περιφέρεια Κρήτης δέχεται όλα τα παράπονα για τα έργα στον ΒΟΑΚ αλλά δεν έχει καμία αρμοδιότητα και ευθύνη! -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:06Κρήτη: Μια μονοκαλλιέργεια που με έδρα τα νότια του νησιού, κατακτά τις αγορές της Ευρώπης
