Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Ξυλούρη στη Χορωδία “Ο Άγιος Μηνάς” στην Επισκοπή
αγαπημένα σου στη Google
Στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Ξυλούρης, επισκέφτηκε την Επισκοπή Πεδιάδος και βρέθηκε στην αίθουσα της Χορωδίας Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής “Ο Άγιος Μηνάς”.
Είχε τη χαρά να συναντηθεί με μέλη της χορωδίας και να συνομιλήσει με τον Πρωτοψάλτη και Μαέστρο κ. Γιάννη Βεργάκη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ίδρυσή της ενώ παράλληλα διευθύνει και επιμελείται τη διδασκαλία της παραδοσιακής χορωδίας.
Η παραδοσιακή χορωδία “Ο Άγιος Μηνάς” έχει παρουσιάσει ενδιαφέρουσα δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων και έχει πραγματοποιήσει αρκετές συναυλίες από ιδρύσεώς της. Σκοπός της είναι η μουσική καλλιέργεια, η διατήρηση, η ανάδειξη και η προβολή της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής.
Κατά τη συζήτηση ο κ. Βεργάκης επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι να στηριχθούν από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο.
Είναι απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα από την τοπική αυτοδιοίκηση για την οικονομική ενίσχυση και για τα έξοδα των συναυλιών αλλά και για την εξασφάλιση και βελτίωση της στέγης φιλοξενίας όλων των χορωδιών όπως επεσήμανε ο κ. Βεργάκης
Ο υποψήφιος βουλευτής ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής παράδοσης λόγω της ιδιότητάς του, τόνισε πώς η καλλιέργεια των νέων, η εξοικείωσή τους με την παράδοση, η συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες γενικότερα, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και ενισχύει την κοινωνική συμμετοχή.
Σκοπός είναι να βοηθήσουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των δημοτικών εκπαιδευτικών θεσμών (χορωδίες, ωδεία, σχολές χορού, κλπ.), να ενισχύσουμε την ερασιτεχνική δημιουργία αφού όλες αυτές οι κινήσεις μπορούν να έχουν καθοριστική συμβολή στην βιώσιμη τοπική-περιφερειακή πολιτιστική ανάπτυξη.
-
20 Ιουλιου 2026, 11:33Καύσωνας: Πότε θα βγάλει απαγόρευση εργασίας το Υπουργείο Εργασίας - Αφόρητες καταστάσεις για τους εργαζόμενους στην Κρήτη -
19 Ιουλιου 2026, 21:40Επίδομα αδείας: Πότε οφείλουν οι εργοδότες να το καταβάλλουν - Υποχρεωτικό όπως και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα -
20 Ιουλιου 2026, 07:15Αλεξάνδρα Θεοφίλη: Η Ελλάδα θα πάψει να είναι χώρα μικρών ιδιοκτητών! (podcast) -
20 Ιουλιου 2026, 11:20Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Ιουλιου 2026, 07:06Αποκλειστικό: Δεύτερη επιστολή από το Συνήγορο του Πολίτη για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου - Ερχεται και νέα αυτοψία -
19 Ιουλιου 2026, 22:00Ξέφραγο αμπέλι για τα 4Χ4 παραλία στου Κοκκίνη Χάνι - Άφαντοι και οι κάδοι (Φωτο)
