Νέο Πρόγραμμα Κατάρτισης «Γεωτεχνική Κατάρτιση για Υποψήφιους Νέους Αγρότες»
Μια ακόμη ευκαιρία για την εκπαίδευση των Νέων Αγροτών.
To Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου Προγράμματος Κατάρτισης με τίτλο «Γεωτεχνική Κατάρτιση για Υποψήφιους Νέους Αγρότες».
Το πρόγραμμα αφορά σε νέους αγρότες με απολυτήριο Γυμνασίου, που θέλουν να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση για να ενταχθούν ως δικαιούχοι της 3ης προκήρυξης του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα διαρκεί 150 ώρες, από τις οποίες οι 30 ώρες αφορούν σε πρακτική́ εξάσκηση, και αποτελείται από 4 θεματικούς άξονες, ως εξής:
- Φυτική Παραγωγή
- Ζωική Παραγωγή
- Μελισσοκομία
- Αγροτική Οικονομία
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης όπως προβλέπει η σχετική προδημοσίευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι εγγραφές ξεκινησαν χθες και θα πραγματοποιούνται μέσω του συνδέσμου: https://forms.office.com/e/JbqUMpjwMY. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 15:00.
Τα μαθήματα ξεκινούν την 1η Απριλίου 2024 και θα πραγματοποιούνται δια ζώσης στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο (Εσταυρωμένος).
Το κόστος συμμετοχής είναι 450 ευρώ και απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή της βεβαίωσης παρακολούθησης είναι η εξόφλησή του.
-
17 Απριλιου 2026, 10:45Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
18 Απριλιου 2026, 08:49Πένθος για τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του -
19 Απριλιου 2026, 07:00Π.Σαϊνατούδης: «Το Οικονομικό Κραχ το ζούμε περισσότερο από ποτέ. Ώρα να δράσουμε με συλλογή σπόρων και αποθήκευση τροφίμων» -
18 Απριλιου 2026, 07:40Προβληματίζουν τον ΠΟΥ οι ιοί της γρίπης των πτηνών και η μετάδοση τους στον άνθρωπο -
18 Απριλιου 2026, 14:22Χρυσοχοΐδης από Ηράκλειο: Στη Μεσαρά η Ρένα Συμιανάκη – 70 προσλήψεις αστυνομικών και ενίσχυση ελέγχων (βίντεο + φωτος) -
18 Απριλιου 2026, 07:15Σταύρος Χριστακόπουλος: Τα σκάνδαλα δεν φτάνουν να ρίξουν τη ΝΔ. Η οικονομική δυσπραγία είναι το κλειδί! (podcast)
