ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση για υποβολή ΑΤΑΚ έως 30 Σεπτεμβρίου
αγαπημένα σου στη Google
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης – DG AGRI), σε έγγραφό της στις 25/8/2025 προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογραμμίζει, σχετικά με την τρέχουσα διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων Ενίσχυσης των αγροτών, ότι χωρίς την δήλωση του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή ενισχύσεων.
Με δεδομένο ότι στην τρέχουσα διαδικασία υποβολής δηλώσεων που ολοκληρώνεται στις 29 Αυγούστου 2025, έχει παρατηρηθεί η δυσκολία κάποιων αγροτών να συμπεριλάβουν το ΑΤΑΚ, αποφασίσθηκε να δοθεί παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου 2025,μόνο ως προς την συμπλήρωση του ΑΤΑΚ στις Αιτήσεις Ενίσχυσης που θα έχουν υποβληθεί μέχρι την 29 Αυγούστου 2025.
Επομένως, οι αγρότες καλούνται αφενός να ολοκληρώσουν άμεσα την υποβολή της ΕΑΕ 2025 έως την 29η Αυγούστου και αφετέρου έως την 30η Σεπτεμβρίου 2025 να υποβάλουν στην ΕΑΕ 2025 τα ελλιπή στοιχεία ΑΤΑΚ.
Άλλη παράταση δεν πρόκειται να δοθεί, καθώς διαφορετικά δεν θα μπορεί να διασφαλιστεί η έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων για το σύνολο των αγροτών.
Επαναλαμβάνουμε ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν θα γίνει καμία πληρωμή σε αιτήσεις που αφορούν σε αγροτεμάχια των οποίων δεν έχει δηλωθεί ΑΤΑΚ.
-
20 Οκτωβριου 2026, 07:05Απονομή Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο: Τα προβλήματα, οι καθυστερήσεις και οι προοπτικές-Ο Πρωτοδίκης Αργύρης Κατσαμάνης στο Newshub.gr (Μέρος Α) -
20 Οκτωβριου 2026, 09:15Κωνσταντίνος Χολέβας: Παύλος Μελάς - Ένα παλληκάρι με ιδανικά! (podcast) -
20 Οκτωβριου 2026, 07:00Κρήτη: Ερχονται ως το τέλος του έτους πληρωμές των ΟΕΦ για τους Συνεταιρισμούς και τις Ομάδες παραγωγών -
21 Οκτωβριου 2026, 18:00Θρήνος για τον 22χρονο Βαγγέλη που έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο - Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο» -
20 Οκτωβριου 2026, 13:11Οροπέδιο Λασιθίου: Αρνήθηκαν να υποβάλλουν δηλώσεις στον ΕΛΓΑ και διεκδικούν οριζόντιες αποζημιώσεις μέσα από τεχνητή λύση! -
20 Οκτωβριου 2026, 07:11Μεγάλη απεργία την Τετάρτη: Κλείνουν τα σχολεία - Εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές στους δρόμους
