Για αυτό η Πόλη πρέπει να τους τιμωρήσει
αγαπημένα σου στη Google
Εν Συντομία...
Αυτό το μόρφωμα, στο βιβλίο μου αναλύω τα στάδια, τις στιγμές του τερατογονικού εκφυλισμού του, δεν έχει σχέση με την κληρονομιά της Δημοκρατικής Παράταξης. Αυτό λέει η Ιστορία, η Επιστήμη, η Αλήθεια, η Μνήμη. Δεν έχει επιπλέον να προσφέρει τίποτα στην χώρα. Μόνο να ιδιοποιηθεί να πάρει, να ξαναπάρει.
Το χειρότερο, έχει μόνο να διαχέει στην κοινωνία , στις νέες γενιές την τοξικότητά του. Πολύ κακό έκαναν στην χώρα και τούς ανθρώπους της.
Στις Δημοκρατίες, μάλλον οι Δημοκρατίες αυτά τα μορφώματα τα καταργούν. Οι Φαυλοκρατίες επιδιώκουν να τα συντηρήσουν, να τα επαναφέρουν τεχνητά, για να συνεχισθεί ο έλεγχος της σύγχρονης δυναμικής του Ελληνισμού. Αυτός ήταν ο ρόλος του μορφώματος. Μίλησα γι αυτό , προειδοποίησα δεκαετίες πριν.
Η ιστορία μου έδωσε δίκαιο. Άλλο η συμμετοχή σε μια υγιή πολιτική διαδικασία και άλλο η ταύτιση σε μία κατασκευασμένη απάτη, μια «πολιτική» απάτη. Η Ελλάδα οφείλει να αφήσει πίσω, στην χωματερή της Ιστορίας ένα ένοχο, υπόδικο, άρρωστο παρελθόν.

Πρέπει να προχωρήσει μπροστά με αρχές, αξίες, ιδανικά, με νέες ιδέες, με νέους ανθρώπους που θα τους κινεί το αίσθημα προσφοράς προς την πατρίδα, προς τους Έλληνες, η αγάπη για την Ελλάδα. Παραμένει, προκαλεί μια έκφραση, μια στάση φαυλότητας η σιωπή όσον αφορά το χρέος εκατομυρίων ευρώ προς την Ελληνική Πολιτεία αυτού του μορφώματος*.
Προκαλεί η σιωπή των εκπροσώπων των θεσμών γι αυτό. Οι Δημοκρατίες και οι Δημοκράτες απαιτούν, επιβάλουν , κατοχυρώνουν την προστασία του Δημοσίου Χρήματος , του Χρήματος της Πόλης. Οι Φαύλοι και οι Φαυλοκρατίες δεν έχουν αυτές τις ευαισθησίες, αυτόν τον πολιτισμό .
Ο σεβασμός προς την Πόλη, τους Θεσμούς, τους είναι άγνωστος. Η ατιμωρησία τους μέχρι σήμερα τροφοδοτεί την θρασύτητα, την συνέχεια της αντιδημοκρατικής και απολίτιστης συμπεριφοράς τους. Γι αυτό η Πόλη πρέπει να τους τιμωρήσει .
*Αυτό αφορά και άλλες ομάδες. Στα θέματα αυτά θα επανέλθω.
Αιξωνή, Νοέμβριος 21
*Ο κ.Μιχάλης Χαραλαμπίδης είναι Κοινωνιολόγος και συγγραφέας.
*Σημείωση: Οι απόψεις των αρθρογράφων αποτελούν προσωπικές θέσεις και δεν αποτελούν τυχόν θέσεις του newshub.gr
-
19 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Ηράκλειο: Κατεβασμένα ρολά και άδειες βιτρίνες σε κεντρικούς δρόμους - «Μάχη» για την επιβίωση των επιχειρήσεων (Φωτο) -
20 Σεπτεμβριου 2026, 09:24Προς τιμήν του «Fly Manolo» του χάλκινου Ολυμπιονίκη μας Εμμανουήλ Καραλή αλλά και των μεγάλων Ελλήνων επικοντιστών όπως ο Κώστας Φιλιππίδης! -
19 Σεπτεμβριου 2026, 07:06ΑΑΔΕ: Στο "σφυρί" 56 ακίνητα, κάποια από τα οποία και στην Κρήτη – Το μήνυμα σε όσους δεν μπαίνουν στις 72 δόσεις -
19 Σεπτεμβριου 2026, 10:40Θλίψη στην Ιεράπετρα για τον 9χρονο Μανόλη που πέταξε στους ουρανούς τόσο νωρίς -
19 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Κωνσταντίνος Λουκόπουλος: Μην περιμένουμε … προστάτες στο Αιγαίο Οι Τούρκοι επενδύουν στα φοβικά σύνδρομα και στις φοβίες ορισμένων στην Ελλάδα (podcast) -
19 Σεπτεμβριου 2026, 10:20Πέθανε ο Σάντρο Ματσόλα, θρήνος στην Ίντερ και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο
