«Υποβάθμιση, Απαξίωση, Διάλυση της Πρόνοιας»
αγαπημένα σου στη Google
Ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής είναι η Υγεία, η Πρόνοια, οι Δομές Ψυχικής Υγείας και η Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και η αναβάθμιση των δομών, των υποδομών και των υπηρεσιών για τους ηλικιωμένους και για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.
Η κυβέρνηση δεν δείχνει να την ενδιαφέρει η διασφάλιση και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους.
Έχω αναφερθεί πολλές φορές στον δημόσιο λόγο στο γεγονός ότι οι προνοιακές δομές παρέχουν υπηρεσίες Υγείας. Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εργασίας και, στη συνέχεια, στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας υποδηλώνει αδιαφορία και μετατόπιση των ευθυνών σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.
Η υποβάθμιση και η απαξίωση των προνοιακών δομών στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης τις έχουν οδηγήσει σε τραγική κατάσταση. Η εικόνα της λειτουργίας τους είναι απαράδεκτη. Το Υπουργείο γνωρίζει, αλλά αδιαφορεί.
Απαιτούνται άμεση χρηματοδότηση, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και παρεμβάσεις στις υποδομές τους.
Το κράτος και η κυβέρνηση οφείλουν να παρέχουν ένα σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, ανθρώπινο, ποιοτικό, προσβάσιμο και δωρεάν.
Την απάντηση στην αδιαφορία του υπουργείου θα τη δώσει η κοινωνία.
*Σημείωση: Οι απόψεις των αρθρογράφων αποτελούν προσωπικές θέσεις και δεν αποτελούν τυχόν θέσεις του newshub.gr
-
29 Οκτωβριου 2026, 07:51Πόθεν έσχες: Τροπολογία δίνει παράταση έως 31/12 για την υποβολή δηλώσεων -
28 Οκτωβριου 2026, 11:50ΟΦΗ: Στη Λάρισα για το Κύπελλο Ελλάδας – Στις 19:30 η αναμέτρηση με την ΑΕΛ, ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα -
28 Οκτωβριου 2026, 12:10Ηράκλειο: Παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης-Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις τιμής (φωτο + βιντεο) -
28 Οκτωβριου 2026, 18:40Στα λευκά ντύθηκαν οι ψηλότερες κορυφές των Λευκών Ορέων ακολουθώντας τον Ψηλορείτη -
27 Οκτωβριου 2026, 22:46Ο πιλότος του F-16 «Ζευς» Χρήστος Χαρίτος που θα πετάξει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εξομολογείται – «Όνειρό μου από παιδί» -
28 Οκτωβριου 2026, 10:30WHAT IF: «Αν ο Μεταξάς δεν έλεγε ΟΧΙ;» Πώς θα άλλαζε η ιστορία μετά την 28η Οκτωβρίου! (podcast)
