Οι διαιτητές της Super League δεν δέχονται μείωση αποδοχών
αγαπημένα σου στη Google
Οι διαιτητές της Super League δεν δέχονται μείωση στις αποδοχές τους, διαμήνυσαν με επιστολή τους προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η ενέργεια των ρέφερι ήρθε μετά το αίτημα που κατάθεσε η Λίγκα στην ΕΠΟ, ζητώντας να μειωθούν τα έξοδα της διαιτησίας στα παιχνίδια των πλέι οφ και πλέι άουτ.
Η θέση των διαιτητών:
«Ως πολίτες σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς της κοινωνίας που έχουν πληγεί από την πανδημία, που εδώ και 4 μήνες έχει επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο, κατανοούμε τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε κάθε κομμάτι του χώρου του ποδοσφαίρου (οικονομικά, οργανωτικά κ. ά.) είμαστε διαθέσιμοι να προσφέρουμε όσο μπορούμε από τη δική μας μεριά.
Κάνουμε πολλές προσπάθειες να είμαστε έτοιμοι σε υψηλό επίπεδο για να αντεπεξέλθουμε στις τεράστιες απαιτήσεις που θα υπάρξουν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Συνυπολογίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια έχουμε δεχτεί έμμεση μείωση των αμοιβών πληρώνοντας εξ ολοκλήρου το εργόσημο (-25%), το οποίο παρακρατείται από τις αμοιβές μας, πληρώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές στη συνέχεια (-22%), πληρώνοντας ποσοστά στις Ενώσεις μας (-15%), η τελική αμοιβή ενός διαιτητή ανέρχεται κάτω του μισού από την αρχική αμοιβή του εξοδολογίου. Επίσης ένας διαιτητής έχει και τα πάγια έξοδα ανά μήνα (γυμναστής, φυσιοθεραπευτής, αθλητικό υλικό, εξετάσεις, διατροφή).
Έχοντας τα παραπάνω δεδομένα, η απόφαση του σώματος των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Super League είναι να μην προτείνουμε και να μην αποδεχθούμε καμία μείωση των αμοιβών μας για να μπορούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια στα γήπεδα και να ανταπεξέλθουμε στις πολλές απαιτήσεις που υπάρχουν».
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 08:24Ηράκλειο: Συναγερμός με το "καλημέρα" στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση αρτοποιείου (φωτο+ βιντεο)
