EOK: Έκτακτο ΔΣ μετά την παραίτηση Λιόλιου
αγαπημένα σου στη Google
Έκτακτη σύγκληση του διοικητικού της συμβουλίου ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή (25/10) στις 16:30 η ΕΟΚ μετά την παραίτηση του προέδρου της, Βαγγέλη Λιόλιου λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση χειραγώγησης αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει προκειμένου να λάβει όλες τις απαραίτητες και προβλεπόμενες αποφάσεις για την ανασυγκρότησή του σύμφωνα με τον αθλητικό Νόμο και το Καταστατικό του, για την εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας και των διοργανώσεών της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Κατόπιν των πρόσφατων εξελίξεων και μετά τη δημόσια δήλωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας περί παραίτησής του και της οριστικής απόφασής του να μην ασχοληθεί πλέον με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Κ. , ανακοινώνει την έκτακτη σύγκλησή του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα και ώρα 16:30, προκειμένου να λάβει όλες τις απαραίτητες και προβλεπόμενες αποφάσεις, για την ανασυγκρότησή του σύμφωνα με τον αθλητικό Νόμο και το Καταστατικό του, για την εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας και των διοργανώσεών της, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι αποκλειστικό μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου».
Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, ανέφερε πως βρίσκεται «σε κατάσταση απόλυτης και συνεχούς εγρήγορσης, παρακολουθεί στενά τη ροή των γεγονότων και, αναλόγως των εξελίξεων, το σώμα θα προχωρά άμεσα στις ανάλογες θεσμικές ενέργειες».
Σημείωσε ότι στόχος της Ομοσπονδίας είναι «να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων και διοργανώσεων».
«Στόχος όλων μας παραμένει η θωράκιση του αθλήματος, η πιστή τήρηση των κανονισμών και η διατήρηση της σταθερότητας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία», κατέληξε.
Ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος σήμερα βρίσκεται ενώπιον του ανακριτή ξεκινώντας την απολογία του ενημέρωσε πως απόφασή του είναι να σταματήσει οποιαδήποτε ενασχόληση με το μπάσκετ, διευκολύνοντας έτσι την απρόσκοπτη έρευνα της Δικαιοσύνης και την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.
Σκοπός της κίνησής του, όπως ανέφερε, είναι να μπορέσει το μπάσκετ να προχωρήσει μπροστά και να μην μείνει πίσω όσο διαρκεί αυτή η απόφαση.
-
23 Οκτωβριου 2026, 19:37Οι βροχές έφεραν πολλά και κυρίως τεράστια μανιτάρια σε περιοχές της Κρήτης -
25 Οκτωβριου 2026, 07:51Βρετανία: Αποθέματα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης υπό τον φόβο κρίσεων -
23 Οκτωβριου 2026, 14:55Όλα έτοιμα για το 47ο Ράλλυ Κρήτης 2026- Το Σάββατο 24/10, η σούπερ ειδική διαδρομή στην καρδιά του Ηρακλείου -
24 Οκτωβριου 2026, 07:06Ακατάλληλες συνθήκες σε νηπιαγωγεία του Ηρακλείου - Τι επισημαίνει η Άννα Στουμπίδη στο newshub.gr -
24 Οκτωβριου 2026, 16:00Χανιώτης διαιτητής στους «μυημένους» στο κύκλωμα με τα στημένα ματς που συνταράσσει το ελληνικό μπάσκετ -
24 Οκτωβριου 2026, 07:15Στάθης Λιακόπουλος: Η μικρομεσαία επιχείρηση, ο μεγάλος αδικημένος του Ταμείου Ανάκαμψης (podcast)
