Παπανικολάου: Εκπληρώνω το όνειρό μου με την Ελλάδα, θα το λέω στα παιδιά μου
αγαπημένα σου στη Google
Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Κώστας Παπανικολάου, στάθηκε στο ότι εκπλήρωσε το όνειρό του να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ομάδα.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Κώστας Παπανικολάου για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κάμερα της ΕΡΤ:
«Το να με αποθεώνει ο Τσατσαρής είναι κάτι σπουδαίο. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και την εθνική που θα βρεθούμε στο Παρίσι.
Θυμάμαι την πρόκριση του 2008. Θυμάμαι και στο προηγούμενο Προολυμπιακό που έπαιξα και δε τα καταφέραμε μου έλεγαν έχεις πολλά χρόνια μπροστά σου. Έχω την ευκαιρία πλέον να ζήσω το όνειρό μου να πάω σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ήταν πολύ όμορφο αυτό που ζήσαμε εδώ. Ήταν όλοι εδώ για να παίξουν για την φανέλα και επειδή όλοι έδωσαν ότι είχαν παίξαμε ωραίο μπάσκετ. Ο Γιάννης έδειξε πόσο θέλει να πετύχει και πως προσαρμόστηκε στο μπάσκετ της Ευρώπης. Έχει άπειρο σεβασμό από όλους ο Γιάννης και είναι ηγέτης εδώ. Ξεκινούν όλα από προπονητή και τα πετύχαμε. Μακάρι να μας θεωρούν άσωτους και να καταφέρουμε να προχωράμε μπροστά.
Η αλήθεια είναι πως όταν είπαμε πως θέλαμε η άμυνά μας να είναι αυτή που θα μας πάει μπροστά είναι ένας λόγος που φτάσαμε εδώ. Σήμερα δυσκολέψαμε τον εαυτό μας με το τέμπο μας και μόλις ανοίξαμε τον ρυθμό μας πήραμε διαφορά κόντρα στην εξαιρετική Κροατία.
Θα απολαύσω αυτές τις ημέρες και όταν φτάσει η ώρα θα προετοιμαστούμε κατάλληλα είμαι σίγουρος. Θα είναι το μεγαλύτερό μου επίτευγμα και θα το λέω στα παιδιά μου».
Βραδιά-ορόσημο για τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου
Ο αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης» συμπλήρωσε 150 συμμετοχές σε επίπεδο Ανδρών και μπαίνει στους πρώτους 15 σε εμφανίσεις ισοφαρίζοντας την επίδοση του Τάκη Κορωναίου.
Ήδη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ο «Παπ» ξεπέρασε σε συμμετοχές τον προπονητή και άλλοτε συμπαίκτη του, Βασίλη Σπανούλη. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης της Εθνικής ομάδας σε συμμετοχές με την Ανδρών, ενώ ακολουθεί με 144 ο Νικ Καλάθης από την 19η θέση.
Ο Κώστας Παπανικολάου μετρά 248 παρουσίες με όλες τις εθνικές ομάδες. Έκανε ντεμπούτο στις 20 Αυγούστου του 2005 με την Εθνική Παμπαίδων σε ένα Τουρνουά Φιλίας απέναντι στην Ιταλία και με την Εθνική Ανδρών στις 12 Αυγούστου του 2009 σε φιλικό με την Ρουμανία. Κατέκτησε με την Εθνική Εφήβων το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007, το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων Ανδρών το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009 (όπου αναδείχθηκε και MVP), ενώ την ίδια χρονιά πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19.
Αναλυτικά οι πρώτοι 20 σε συμμετοχές:
1. Παναγιώτης Γιαννάκης 351
2. Παναγιώτης Φασούλας 244
3. Φάνης Χριστοδούλου 220
4. Νίκος Ζήσης 189
5. Γιώργος Σιγάλας 185
6. Αντώνης Φώτσης 184
7. Λιβέρης Ανδρίτσος 182
8. Δημήτρης Κοκολάκης 178
9. Γιάννης Μπουρούσης 174
10. Νίκος Γκάλης 168
11. Μάνθος Κατσούλης 165
12. Κώστας Παταβούκας 162
13. Γιώργος Καστρινάκης 158
14. Φραγκίσκος Αλβέρτης 155
15. Τάκης Κορωναίος 150
16. Κώστας Παπανικολάου 149
17. Μιχάλης Γιαννουζάκος 147
18. Βασίλης Σπανούλης 146
19. Νικ Καλάθης 144
20. Γιώργος Τρόντζος 136
Με πληροφορίες από filathlos.gr
-
08 Ιουνιου 2026, 21:03Έκτακτο επίδομα παιδιού 150 ευρώ: Ποιοι κόβονται από την ενίσχυση -
08 Ιουνιου 2026, 12:43Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
09 Ιουνιου 2026, 11:33Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο με την εμπλοκή τριών αυτοκινήτων (Φωτο) -
09 Ιουνιου 2026, 12:45Νίκος Μπουνάκης: Αντί η Ελλάδα να είναι ισχυρή αγροτική δύναμη πληρώνει 10 δισ ευρώ σε εισαγωγές τροφίμων το χρόνο! (podcast) -
08 Ιουνιου 2026, 19:28Κρήτη: Χωρίς τέλος οι μεταναστευτικές ροές - Νέες «καραβιές» νότια του νησιού -
08 Ιουνιου 2026, 07:15Αντώνης Πολέντας: Κινεζική ηγεμονία, ιστορική «διαδρομή» και σημερινή παγκοσμιοποιημένη στρατηγική! (podcast)
