Εύοσμος: Αυτά τα μέτρα τηρούνται στο γηροκομείο με τα δεκάδες νέα κρούσματα
αγαπημένα σου στη Google
«Συναγερμός» έχει σημάνει από νέα διασπορά κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, με συνολικά 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes o πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, τα θετικά κρούσματα εντοπίζονται σε 15 ηλικιωμένους του γηροκομείου και σε 7 εργαζόμενους. Χθες, μια 80χρονη τρόφιμος ανέβασε πυρετό και αμέσως κλήθηκε ο ΕΟΔΥ, οπού διενέργησε τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους της «Εστίας Παπαγεωργίου».
Στη συνέχεια, οι 15 ηλικιωμένοι, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται γύρω στα 80 έτη, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο π. Γεώργιος «έχουν ήπια συμπτώματα» ενώ τα 7 άτομα του προσωπικού βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Ο π. Γεωργίος αναφέρει πως το επισκεπτήριο του γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο, ενώ πλέον οι εργαζόμενοι θα διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στο γηροκομείο, για να αποφευχθεί η μεταφορά του ιού.
Σημειώνεται μάλιστα πως στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να γίνει εκ νέου έλεγχος στο προσωπικό και τους τρόφιμους του γηροκομείου από τον ΕΟΔΥ, ενώ στον χώρο θα γίνουν απολυμάνσεις. Στην «Εστία Παπαγεωργίου» φιλοξενούνται 45 ηλικιωμένοι ενώ το προσωπικό στελεχώνουν 25 άτομα.
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο Μαζωνάκη, ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ιατρείου- Καταθέτει η γυναικολόγος σύζυγός του -
09 Σεπτεμβριου 2026, 09:11Γονείς 4ου και 50ού Δημοτικού Ηρακλείου: «Μα γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα;» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Το Ισραήλ θα χτυπήσει… και στα Κατεχόμενα της Κύπρου, στο εφιαλτικό σενάριο, τυχόν πολεμικής σύγκρουσης Ισραήλ-Τουρκίας (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 10:52ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 4ο) - Ο Καλεντερίδης στην Τουρκία, ο Οτσαλάν στην Κένυα! (podcast)
