Εύβοια: Πενταμελής παρέα εγκλωβίστηκε κοντά σε καταρράκτη – Επιχείρηση διάσωσης
αγαπημένα σου στη Google
Μεγάλη περιπέτεια περίμενε μία 42χρονη γυναίκα, τα 2 παιδιά της ηλικίας 18 και 19 χρόνων αλλά και τους 2 συνομήλικους φίλους τους, στην Εύβοια, το βράδυ της Δευτέρας (07.07.2025).
Η μητέρα με τα 4 παιδιά αποφάσισαν να ξεκινήσουν από την Αμάρυνθο για να κάνουν πεζοπορία στον καταρράκτη Μανικιών στην Εύβοια. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αποπροσανατολιστούν και να εγκλωβιστούν σε δύσβατο σημείο.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική όπου στελέχη της έσπευσαν στο πυκνό δάσος και με μεγάλη δυσκολία, κατάφεραν να διασώσουν την πενταμελή παρέα.
Για να φτάσουν σε βατό σημείο, χρειάστηκε να περπατήσουν μία ολόκληρη ώρα, συνοδεία του αξιωματικού της πυροσβεστικής.
Όλοι είναι καλά στην υγεία τους παρά την ταλαιπωρία και την άκρως επικίνδυνη διαδρομή που επέλεξαν.
Για το σοβαρό περιστατικό μίλησε στο evima.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Μανικίων Κώστας Σεφερλής:
«Μόλις έπεσε το σκοτάδι μη γνωρίζοντας καλά την περιοχή αποπροσανατολίστηκαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε δύσβατο σημείο. Αμέσως ενημερώθηκα και μαζί με την πυροσβεστική και την αστυνομία ξεκινήσαμε την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Πρέπει να σας πω ότι το σημείο που εγκλωβίστηκαν τα πέντε άτομα ήταν τόσο δύσβατο που πραγματικά δυσκολευτήκαμε αρκετά για να το προσεγγίσουμε. Μετά από συντονισμένη προσπάθεια καταφέραμε και φτάσαμε εκεί και ευτυχώς απεγκλωβίσαμε τους περιπατητές με ασφάλεια.
Και τα πέντε άτομα ήταν καλά στην υγεία τους και πήραν το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι τους στην Αμάρυνθο. Θέλω με την ευκαιρία αυτή μέσω του evima.gr να κάνω έκκληση σε όσους επισκέπτονται τα όμορφα μέρη μας να ενημερώνονται καλά για την περιοχή διότι εάν δεν την γνωρίζουν μπορεί εύκολα να χαθούν στο δάσος», είπε χαρακτηριστικά.
-
01 Σεπτεμβριου 2026, 23:12Νέο τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Θα μοιράσει 6,2 εκατομμύρια την Πέμπτη -
31 Αυγουστου 2026, 13:18Ανώγεια: Θλίψη για την απώλεια της διευθύντριας του ΑΚΟΜΜ Εύης Βρέντζου σε ηλικία 58 ετών -
31 Αυγουστου 2026, 18:00Κρήτη: Στη ΜΕΘ παραμένει η 63 χρονη που έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Φουσκιές» Μοχού: Ένας νέος δανειοθάλαμος δίπλα στην τουριστική ζώνη- Προς συζήτηση ένα θέμα που γεννά ερωτήματα -
31 Αυγουστου 2026, 13:15Ιός του Δυτικού Νείλου: Στο κόκκινο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου -
01 Σεπτεμβριου 2026, 01:33Ηράκλειο: Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου αφιέρωσαν τη συναυλία στο Μανώλη Λιδάκη (Βιντεο)
