Φωτιές σε Μεσσηνία και Κύθηρα: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων
αγαπημένα σου στη Google
Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου-Νέστορος στη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνας της πυρκαγιάς παρουσιάζει βελτίωση, ενώ από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα.
Η φωτιά καίει σε ορεινό δύσβατο σημείο. Το βράδυ η φωτιά ήταν ορατή και από την Καλαμάτα.

Όπως δήλωσε στο ΕΡΤNews ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβελάς τη νύχτα κινδύνευσε οικισμός στη δημοτική ενότητα Παπαφλέσσα άλλα χάρη στην αποτελεσματική επέμβαση της πυροσβεστικής ο κίνδυνος αποσοβήθηκε.

«Αυτή τη στιγμή το μέτωπο έχει ελεγχθεί. Υπάρχει αισιοδοξία καθώς δεν επικρατούν δυνατοί άνεμοι. Έχουν καεί αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης αλλά και ελαιώνες» τόνισε ο κ. Καρβελάς.
Παρόλο που το σημείο είναι δύσβατο κάθε χρόνο στην περιοχή εκδηλώνονται πυρκαγιές.
Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κύθηρα – Ανησυχία για αναζωπυρώσεις
Eνισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 στους Πιτσινάδες Κυθήρων.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο. Ωστόσο, η ενίσχυση των δυνάμεων αποφασίστηκε καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές που φτάνουν τα 9 μποφόρ, ενώ ανάλογες συνθήκες αναμένονται και σήμερα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από το Γύθειο, 31 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης και 9ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 9 οχήματα.
Επιπλέον, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος έχει μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς, Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε), για τη διερεύνηση των αιτιών της.
Σημειώνεται ότι στο σημείο επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης και 9ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε και 22 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Για την αεροπυρόσβεση χθες, διατέθηκαν 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
-
28 Αυγουστου 2026, 12:06Κρήτη: «Καλπάζουν» οι πληθυσμοί του δάκου στις ελαιοκαλλιέργειες - Τι αναφέρει ο εντομολόγος Ευρικλής Φιτσάκης στο newshub.gr -
28 Αυγουστου 2026, 08:15Πιέρρος Τζανετάκος: Κύπρος 1955-1974, από το όνειρο της ένωσης στον εφιάλτη της κατοχής! -
28 Αυγουστου 2026, 17:30Συνελήφθη ψυχολόγος στον Πειραιά για διακίνηση ναρκωτικών, στη δικογραφία λαϊκή τραγουδίστρια ως πελάτισσα -
28 Αυγουστου 2026, 08:59Μαγικές βραδιές κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού σε μνημεία της Κρήτης -
28 Αυγουστου 2026, 23:22Ιός Δυτικού Νείλου: Στο Ρέθυμνο το πρώτο εγχώριο κρούσμα στην Κρήτη - 63χρονη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ -
28 Αυγουστου 2026, 07:40Η Δυτική Όχθη ως στρατηγική παγίδα του Ισραήλ
