Γιώργος Φλωρίδης: «Θα ξαναγίνει ποινικό αδίκημα η παροχή αλκοόλ σε ανήλικους» – Τι εξετάζει η κυβέρνηση
αγαπημένα σου στη Google
Η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα μέτρα προκειμένου να σταματήσει η κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να αναφέρει ότι θα γίνει ξανά ποινικό αδίκημα η παροχή αλκοόλ στους νέους.
«H κυβέρνηση συγκρότησε μια διυπουργική ομάδα και πολύ γρήγορα θα έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία για να ασφαλίσουμε τους νέους μας στα ζητήματα αυτά. Ασφαλώς θα ξαναγίνει ποινικό αδίκημα η παροχή αλκοόλ σε νέους. Και βεβαίως θα κλείσουμε όλα εκείνα τα παραθυράκια ή τις πόρτες που επιτρέπουν να καταστρατηγείται η νομοθεσία», είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
«Το πλαίσιο που υπάρχει εμφανίζει σημαντικά κενά, τα οποία θα τα αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ σύντομα, εντός του έτους, ασφαλώς και στην κατεύθυνση της προστασίας της υγείας των νέων», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «η αστυνομία πρέπει να μπορεί να κάνει ελέγχους στα μπαράκια και στα κλαμπ κι αυτό το δικαίωμα αφαιρέθηκε κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ».
-
14 Ιουνιου 2026, 22:43Τζόκερ: Τζακ ποτ στην κλήρωση της Κυριακής για τα 1,7 εκατ. ευρώ -
15 Ιουνιου 2026, 23:05Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου: Εντυπωσιακή αύξηση της ΔΗΠΑΚ -
15 Ιουνιου 2026, 10:20Αναβρασμός στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων για τη δομή μεταναστών-Αντιδράσεις και εντός της ίδιας της Δημοτικής Αρχής-Επιστολή από τουριστικούς φορείς -
14 Ιουνιου 2026, 21:14Ρυθμίζονται τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο – Έχουν ήδη ενταχθεί 19.000 οφειλέτες -
15 Ιουνιου 2026, 07:06Δύο νέοι χώροι υποψήφιοι για τη Δομή μεταναστών - Μια στο Ηράκλειο, μια στα Πεζά -
15 Ιουνιου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας!
