ΙΝΚΑ: Ακυρώσεις προστίμων για ρευματοκλοπές μετά από ενστάσεις καταναλωτών
αγαπημένα σου στη Google
Για μαζικές ακυρώσεις προστίμων που είχαν επιβληθεί σε καταναλωτές με την κατηγορία της ρευματοκλοπής κάνει λόγο το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) με ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει πλέον αρχίσει να εξετάζει επί της ουσίας τις ενστάσεις των πολιτών, έπειτα από έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες που κατατέθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ινστιτούτου, μετά την πρωτοβουλία για ομαδικές αγωγές στις 29 Ιανουαρίου 2026, υποβλήθηκε μεγάλος αριθμός καταγγελιών από καταναλωτές. Το ΙΝΚΑ αναφέρει ότι, σε συνεργασία με δικηγόρους και τεχνικούς συμβούλους, τεκμηρίωσε περιπτώσεις προστίμων δεν ήταν συμβατές με το εγχειρίδιο της ΡΑΑΕΥ και την ισχύουσα νομοθεσία.
Όπως σημειώνεται, κατά τη διάρκεια συνάντησης του προεδρείου του ΙΝΚΑ με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι οι αναιρέσεις των καταναλωτών εξετάζονται πλέον ουσιαστικά, γεγονός που -κατά το ΙΝΚΑ- έχει ήδη οδηγήσει σε ακυρώσεις προστίμων.
Το ΙΝΚΑ δηλώνει ότι προκρίνει πλέον την εξωδικαστική επίλυση διαφορών μέσω ενστάσεων κατά αποφάσεων του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να αποφεύγονται πολύχρονες δικαστικές διαδικασίες για τους καταναλωτές.
-
14 Ιουνιου 2026, 22:43Τζόκερ: Τζακ ποτ στην κλήρωση της Κυριακής για τα 1,7 εκατ. ευρώ -
15 Ιουνιου 2026, 23:05Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου: Εντυπωσιακή αύξηση της ΔΗΠΑΚ -
15 Ιουνιου 2026, 10:20Αναβρασμός στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων για τη δομή μεταναστών-Αντιδράσεις και εντός της ίδιας της Δημοτικής Αρχής-Επιστολή από τουριστικούς φορείς -
14 Ιουνιου 2026, 21:14Ρυθμίζονται τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο – Έχουν ήδη ενταχθεί 19.000 οφειλέτες -
15 Ιουνιου 2026, 07:06Δύο νέοι χώροι υποψήφιοι για τη Δομή μεταναστών - Μια στο Ηράκλειο, μια στα Πεζά -
15 Ιουνιου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας!
