Ιωάννινα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την θεομηνία
Οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία δύναται να αποζημιωθούν ενώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται τα Ιωάννινα μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου μετά την θεομηνία που έπληξε την πόλη με χαλάζι και καταρρακτώδη βροχή την περασμένη Κυριακή.
Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας ενημέρωσε χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξη έπειτα από αίτημα που υπέβαλε η δημοτική αρχή στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία δύναται να αποζημιωθούν ενώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.
Ο κ. Μπέγκας στην πρώτη επίσημη ενημέρωση μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ούτε στους φορείς αλλά ούτε και στους πολίτες ενώ αντίθετα την επόμενη μέρα ήχησε το 112.
Ο Δήμαρχος είπε επίσης σύμφωνα με το ertnews, ότι ο μηχανισμός του Δήμου κινητοποιήθηκε άμεσα και συμπλήρωσε ότι δεν υπήρξαν βουλωμένα φρεάτια αλλά οι σχάρες έφραξαν από τα φερτά υλικά την ώρα της θεομηνίας .
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης
