Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Και 8 μποφόρ στο Αιγαίο
Υποχωρεί σημαντικά ο υδράργυρος στη χώρα σύμφωνα και με την ΕΜΥ ενώ αναμένεται έως το βράδυ η πτώση της θερμοκρασίας να είναι αισθητή σε όλη τη χώρα, οπότε και θα σημειωθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες.
Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη δυτική Κρήτη και πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις πρωινές ώρες και από τα δυτικά ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί και το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο, την ανατολική Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείες τοπικές βροχές.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και έως τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι αρχικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ στα βόρειοανατολικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αρχικά στα βόρεια και τα κεντρικά και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 16 με 18 και τοπικά στα νότια τους 19 βαθμούς, στη νότια νησιωτική ώρα τους 21 και στα Δωδεκάνησα τους 23 βαθμού Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα βόρεια και κεντρικά πεδινά περί τους -3 (μείον τρεις) με 3 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα σταφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-11-2024
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο κατά τόπους στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά ηπειρωτικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 και στα νοτιότερα τμήματά του μέχρι το μεσημέρι τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια έως τους 10 με 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα αγγίξει τοπικά τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στα βορειοδυτικά.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-11-2024
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ .
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της στις περισσότερες περιοχές. Θα φτάσει στα βόρεια έως τους 11 με 13 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο τους 14 με 16, ενώ στα δυτικά θα αγγίξει τοπικά τους 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26-11-2024
Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στα νότια θαλάσσια θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στις περισσότερες περιοχές.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-11-2024
Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης
