Καιρός: Με 36άρια και μποφόρ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος- Αναλυτική πρόγνωση

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στο εσωτερικό τους 36 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρό, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν όμβροι στα γύρω ορεινά. Ο άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα βόρεια ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά, και θα διατηρηθεί σε υψηλές για την εποχή τιμές. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς και στην ηπειρωτική χώρα τους 34 με 36 και κατά τόπους στο εσωτερικό της, τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα (Αγίου Πνεύματος)
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, όπου κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή μεμoνωμένες καταιγίδες και πρόσκαιρη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη
Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ενώ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.
-
15 Ιουνιου 2025, 22:20Μεσαρά: Στο πένθος για τον 51χρονο που κατέρρευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου
-
15 Ιουνιου 2025, 14:25Πένθος για την Άννα Μανουκάκη- Μεταξάκη, που έχασε πρόωρα το γιο της
-
15 Ιουνιου 2025, 18:00Τροχαίο στο ΒΟΑΚ λίγο πριν την έξοδο για Νέα Αλικαρνασσό-Σημειωτόν η κίνηση των οχημάτων (Φωτο)
-
15 Ιουνιου 2025, 07:15Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής: Η «ακτινογραφία» ενός εμβληματικού έργου - Ο Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης στο newshub.gr (podcast)
-
15 Ιουνιου 2025, 14:55Πένθος στο Ηράκλειο και το ΠΑΣΟΚ- Πέθανε ο πρώην βουλευτής Μάνος Φραγκιαδουλάκης
-
14 Ιουνιου 2025, 16:17Θέμα newshub.gr: Εγκλωβισμένοι στην Αίγυπτο και υπό καθεστώς φόβου οι ακτιβιστές - Συγκλονίζουν όσα περιγράφει o Μπάμπης Συμεωνίδης