«Έκανα το αυτονόητο»: Τι είπε ο ρεπόρτερ που έσωσε χελωνάκι στον Κουβαρά
αγαπημένα σου στη Google
Μέσα στο δραματικό σκηνικό της φωτιάς στον Κουβαρά, ρεπόρτερ του ΕΡΤNews στάματησε το ρεπορτάζ για να σώσει ένα χελωνάκι.
Κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης από το μέτωπο της φωτιάς, ο δημοσιογράφος Σπύρος Δαρσινός εντόπισε μια χελώνα που βρισκόταν σε περιοχή απειλούμενη από τις φλόγες και τη μετέφερε σε ασφαλές σημείο. Η διάσωση της μικρής χελώνας έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους και περιορισμένη ορατότητα από τους καπνούς.
Το στιγμιότυπο έκανε αμέσως τον γύρο του διαδικτύου και αναπαράχθηκε από ενημερωτικές ιστοσελίδες, προκαλώντας θετικά σχόλια από πολίτες που παρακολουθούσαν με αγωνία την εξέλιξη της πυρκαγιάς.
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος, σχολιάζοντας το περιστατικό, ανέφερε ότι πρόκειται για το αυτονόητο όταν κάποιος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια καταστροφή που απειλεί όχι μόνο ανθρώπους και περιουσίες, αλλά και την άγρια ζωή. Όπως τόνισε, σε κάθε μεγάλη δασική πυρκαγιά υπάρχουν ζώα που είτε εγκλωβίζονται είτε προσπαθούν να διαφύγουν από τον πύρινο κίνδυνο.
Αναφέρθηκε μάλιστα σε αντίστοιχες εικόνες προηγούμενων ημερών, όταν άλογα έτρεχαν πανικόβλητα για να σωθούν από τις φωτιές, υπογραμμίζοντας τις συνέπειες που έχουν οι φυσικές καταστροφές στο ζωικό βασίλειο.
Πηγή: ertnews.gr
-
11 Σεπτεμβριου 2026, 21:42Τη Δευτέρα στη Νίκαια η κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη - Οι αντιφάσεις που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο γιατρών -
11 Σεπτεμβριου 2026, 07:26Δημήτρης Ξυδάκης: «Η πλασμαφαίρεση γίνεται εξειδικευμένα σε νοσοκομειακό περιβάλλον» – Πρόστιμα και αφαιρέσεις αδειών σε ιδιωτικά ιατρεία στο Ηράκλειο (podcast) -
12 Σεπτεμβριου 2026, 08:40Κρήτη: Τραγωδία στα Χανιά – Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο δυστύχημα στη Χαλέπα -
10 Σεπτεμβριου 2026, 23:00Πλασμαφαίρεση: Η θεραπεία που έγινε μόδα των σταρ και των πλουσίων – Ποιοι έχουν υποβληθεί σε αυτή -
11 Σεπτεμβριου 2026, 10:30Γιώργος Καραμπελιάς: Η άνοδος της Ακροδεξιάς δείχνει την ιστορική μετατόπιση της Ευρώπης από την «αποικιοκρατία», στην «άμυνα» (podcast)! -
11 Σεπτεμβριου 2026, 10:40Με παρατηρήσεις από αεροπλάνο και δορυφόρο, το ΙΤΕ αποτυπώνει τα υλικά, την τρισδιάστατη δομή και τη θερμοκρασία επιφάνειας στο Ηράκλειο
