Με καλοκαιρία θα γιορτάσουμε την Ανάσταση-Η εικόνα του καιρού μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα
Οι προβλέψεις δείχνουν πως καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και ήπιες θερμοκρασίες, προσφέροντας την τέλεια αφορμή για εξορμήσεις σε παραλίες και την εξοχή.
Από τη Μεγάλη Πέμπτη η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σταδιακά, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων που επιλέγουν παραλιακούς προορισμούς και χωριά της ενδοχώρας.
Οι θάλασσες αναμένεται να είναι «καλοτάξιδες» για όσους επέλεξαν νησιωτικούς προορισμούς.
Οι λίγες τοπικές βροχές που εκδηλώνονται κατά τόπους σε περιοχές της χώρας θα διαρκέσουν μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, όπου υπάρχει πιθανότητα βροχοπτώσεων στα δυτικά και τα βόρεια.
Όσο για την αφρικανική σκόνη που ταλαιπωρεί τους πολίτες τις τελευταίες ημέρες, αναμένεται να υποχωρήσει το Σάββατο που ο άνεμος θα γυρίσει σε βοριά, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.
Ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου
Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως τα δυτικά δεν αποκλείεται να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.
Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και δεν αποκλείεται να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στην περιοχή Κρήτης - νοτίου Πελοποννήσου έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 με 4 και μόνο στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα του Πάσχα
Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγες μόνο νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 και μόνο στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία τη Μεγάλη Τετάρτη
Στο μεταξύ, το Meteo δημοσίευσε τον χάρτη με τις υψηλότερες θερμοκρασίες που επικράτησαν τη Μεγάλη Τετάρτη.
Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας όπου ο υδράργυρος έως τις 16:10 έφτασε τους 30 βαθμούς Κελσίου. Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες έως τις 16:10 της Μεγάλης Τετάρτης 16 Απριλίου:

-
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
16 Απριλιου 2026, 10:34Χάρης Τσιλιώτης: Η πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή δεν θα προσφέρει τίποτα! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα νωρίς το απόγευμα στον δρόμο Πεζά –Αρκαλοχώρι με έναν τραυματία
