Ναύπακτος: Αφαιρέθηκε το δίπλωμα από τον 75χρονο που προκάλεσε το σοβαρό τροχαίο -Αρνητικό το αλκοτέστ
αγαπημένα σου στη Google
Στην αφαίρεση του διπλώματος από τον 75χρονο που προκάλεσε το τροχαίο στη Ναύπακτο κατά το οποίο μητέρα έσωσε την κόρη της την τελευταία στιγμή, προχώρησαν οι αρχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από το Τμήμα Τροχαίας Ναυπακτίας αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησης οδηγού από τον 75χρονο. Η άδειά του θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, προκειμένου να επανεξεταστεί για την ικανότητα οδήγησης.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί έκαναν αλκοτέστ στον 75χρονο, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό.
Σύμφωνα με αστυνομία το αυτοκίνητό του 75χρονου συγκρούστηκε με έξι οχήματα και παρέσυρε τραπεζοκαθίσματα πριν καταλήξει στις προσόψεις δύο καταστημάτων.
Επιπλέον, ο οδηγός παραβίασε πινακίδα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και κινούμενος αντίθετα σε μονόδρομο προσέκρουσε διαδοχικά σε:
τρία σταθμευμένα δίκυκλα,
δύο σταθμευμένα επιβατηγά αυτοκίνητα,
ένα ακόμη επιβατηγό όχημα το οποίο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα και
σε τραπεζοκαθίσματα και λοιπό εξοπλισμό δύο εμπορικών επιχειρήσεων.
Την προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ναυπακτίας.
«Άκουσα το γκάζι και πέταξα το παιδί μου μέσα στο σούπερ μάρκετ»
Υπενθυμίζεται ότι μητέρα που γλίτωσε τελευταία στιγμή την 5χρονη κόρη της από το τροχαίο περιέγραψε καρέ καρέ τις στιγμές που το ανεξέλεγκτο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο σταθμευμένο όχημά της.
«Άκουσα το γκάζι να έχει κολλήσει και είδα το αυτοκίνητο να έρχεται καταπάνω μας με μεγάλη ταχύτητα. Αντανακλαστικά πήρα το παιδί μου και το πέταξα μέσα στο σούπερ μάρκετ για να σωθεί. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβα καν να καταλάβω τι ακριβώς συνέβαινε», περιγράφει στο iefimerida η κα Ρούλα Μπίμπα.
Λίγα λεπτά νωρίτερα, η κα Ρούλα Μπίμπα είχε σταματήσει έξω από φούρνο για να αγοράσει φαγητό για την κόρη της. Όπως περιγράφει, το παιδί βρισκόταν δεμένο στο ειδικό παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του οχήματος. «Είχα σταματήσει μπροστά στον φούρνο για να πάρω κάτι να φάει η μικρή μου. Ήταν δεμένη στο παιδικό της κάθισμα. Όταν βγήκα και άνοιξα την πόρτα του συνοδηγού για να αφήσω μια πίτσα, μου ζήτησε να τη λύσω για να βγει λίγο. Μόλις την έλυσα, πήδηξε στο κάθισμα του συνοδηγού», λέει η μητέρα.
Παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, μητέρα και κόρη στάθηκαν τυχερές. «Είμαστε καλά», λέει η κα Ρούλα, η οποία ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει όσα συνέβησαν. Όσο για το ψυχολογικό αποτύπωμα στην κόρη της αναφέρει:
«Η μικρή είναι πολύ μικρό παιδί. Πιστεύω ότι ίσως να μην έχει αντιληφθεί πλήρως τι συνέβη».
iefimerida.gr
-
23 Ιουλιου 2026, 12:49ΒΟΑΚ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών – Τι αλλάζει έως τις 29 Ιουλίου -
23 Ιουλιου 2026, 10:55Βάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr-Πώς μπορείτε να τα δείτε -
23 Ιουλιου 2026, 15:25Δολοφονία δικηγόρου Γεωργίου: Νέα στοιχεία - Ο Αιγύπτιος τον χτύπησε τόσο άγρια που έσπασε το χέρι του -
23 Ιουλιου 2026, 07:00Θέμα newshub.gr: Ποσότητες τυνησιακού ελαιολάδου εισάγονται στην Κρήτη - Καίριο το νέο πλήγμα στους ελαιοπαραγωγούς -
23 Ιουλιου 2026, 07:15Πέτρος Τασιός: Για το Ισραήλ η Τουρκία είναι το νέο…Ιράν! Τα μάτια μας ανοιχτά στην επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Αιγύπτου! (podcast) -
24 Ιουλιου 2026, 11:00Γιώργος Σκαφιδάς: Όλα τα σενάρια στο «τέλειο αδιέξοδο» του Ιράν και του Ορμούζ! (podcast)
