Ο κωδικός στο 13033 για μετάβαση σε καταστήματα με εποχικά είδη

Μπορεί το δεύτερο πανεθνικό lockdown λόγω της πανδημίας να παρατάθηκε μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, αλλά τα καταστήματα με εποχικά είδη αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 7 Δεκεμβρίου.
Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενεργοποιήσει έξι ειδικούς κωδικούς για την κυκλοφορία των πολιτών εν μέσω lockdown, η οποία εγκρίνεται είτε με αποστολή γραπτού μηνύματος (SMS) στο 13033 είτε με τα σχετικά έντυπα ή τις χειρόγραφες βεβαιώσεις.
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, ο κωδικός που θα στέλνουν οι πολίτες με SMS στο 13033 για τα εποχικά καταστήματα είναι ο κωδικός 2 που αφορά σε «μετάβαση προς εν λειτουργία μαγαζί».
Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν σήμερα, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.
Οι υπόλοιποι κωδικοί μετακίνησης είναι οι εξής:
Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Σημειώνεται ότι το δωρεάν γραπτό μήνυμα στο 13033, για να είναι έγκυρο, πρέπει να έχει την εξής μορφή: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).
-
22 Ιανουαριου 2021, 07:10Προσλήψεις μόνο με εμβολιασμό στον τουρισμό; - Η θέση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου
-
21 Ιανουαριου 2021, 13:07Η Τράπεζα που ξεκινά τη διάθεση δανείων 200 εκ. ευρώ σε αγρότες
-
21 Ιανουαριου 2021, 18:15Θέμα newshub.gr: Πως τα 30 ευρώ ανά στρέμμα για τους ελαιοπαραγωγούς μπορεί να οδηγήσουν σε φορολογικές «καμπάνες»!
-
22 Ιανουαριου 2021, 18:12Ενιαία ενίσχυση: Τι ειπώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Πότε θα υπολογίζεται να καταβληθεί το υπόλοιπο του 2020
-
21 Ιανουαριου 2021, 21:05H νεα ΚΑΠ, η στήριξη των αγροτών και η ενίσχυση της αγροτικής Ανάπτυξης
-
22 Ιανουαριου 2021, 16:37ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 7.000 ανέργους - Όλες οι λεπτομέρειες