ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν θα αργήσει η Δικαιοσύνη να αποφασίσει για τη σιωπή του «Φραπέ»
Την ενημέρωση από το προεδρείο σχετικά με την παραπομπή στον εισαγγελέα του Γιώργου Ξυλούρη, γνωστού ως «Φραπέ», σχετικά με την άρνησή του να ανταποκριθεί στην πρόσκληση για εξέτασή του, αναμένουν τα μέλη της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», σχετικά με το ζήτημα Ξυλούρη έχει ήδη ξεκινήσει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η προκαταρκτική έρευνα, με τον αρνητή μαρτυρίας να καλείται πλέον στις δικαστικές αρχές να προσκομίσει έγγραφα, τα οποία να αποδεικνύουν το βάσιμο των επιχειρημάτων επί των οποίων στήριξε την επιλογή του να μην προσέλθει την προηγούμενη εβδομάδα ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω μάρτυρας, που ακούγεται να λέει απερίγραπτα πράγματα στις τηλεφωνικές επισυνδέσεις που εμπεριέχονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, υποστήριξε ότι ενόψει πιθανής κλήτευσής του από τις αρμόδιες αρχές με την ιδιότητα του υπόπτου ή του κατηγορουμένου (ιδιότητες που, πάντως, έως χθες δεν του είχαν αρμοδίως αποδοθεί), όσα θα έλεγε κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή ίσως να τον ενοχοποιούσαν.
Από τον χώρο της Δικαιοσύνης σημειώνεται πως για την περίπτωσή του θα υπάρξει σύντομα απόφαση, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος έκδοσής της.
Αν οι ισχυρισμοί του Γ. Ξυλούρη απορριφθούν, αυτό θα σημάνει πως θα αναγκαστεί τελικώς να προσέλθει σε μελλοντική συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Οι καχύποπτοι, ωστόσο, ήδη σχολιάζουν ότι έως τότε μπορεί να έχει κληθεί από τις αρμόδιες αρχές που ερευνούν την υπόθεση των επιδοτήσεων – εξέλιξη η οποία θα του δίνει και τυπικά την ευχέρεια να επικαλεστεί το δικαίωμα στη σιωπή και να μην απαντήσει στις ερωτήσεις που έχουν ετοιμαστεί να του υποβάλουν ειδικά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης για τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα της σημερινής κυβέρνησης.
Προς τούτο και είχαν ζητήσει από το προεδρείο της επιτροπής να υπογράψει απόφαση βίαιης προσαγωγής του – ένα δικαίωμα το οποίο διαθέτει η επιτροπή βάσει του Κανονισμού της Βουλής (άρθρα 145 και 146).
-
24 Νοεμβριου 2025, 20:42Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για C-130 που εξέπεμψε σήμα κινδύνου -
24 Νοεμβριου 2025, 19:10Το βιβλίο «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Οι αποκαλύψεις, τα πρόσωπα, οι διάλογοι και οι αντιδράσεις -
26 Νοεμβριου 2025, 14:40Ηράκλειο: Σοκ στο Τυμπάκι για τον θάνατο 19χρονου στρατιώτη - Οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στη Ρόδο -
25 Νοεμβριου 2025, 20:02Εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο: Άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση - Τι καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων -
24 Νοεμβριου 2025, 19:36Αιθιοπία: Ηφαίστειο «ξύπνησε» έπειτα από χιλιάδες χρόνια – Εκτόξευσε τέφρα σε ύψος 15 χιλιομέτρων -
25 Νοεμβριου 2025, 14:30Κρήτη: Στο στόχαστρο επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. και ένας ιερομόναχος - Συνολικά έξι οι συλλήψεις για όπλα
