Παγώνη: Μέσα Σεπτέμβρη πετάμε τις μάσκες
Την πεποίθηση πως στα μέσα Σεπτεμβρίου θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.
Μιλώντας στην εκπομπή "ΕΡΤ Σαββατοκύριακο", αποκάλυψε πως η αντίστροφη μέτρηση για ένα από τα πλέον απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, την υποχρεωτική χρήση μάσκας, φαίνεται να έχει αρχίσει.
Αυτό σημαίνει πως δεν απέχει πολύ η στιγμή που θα μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα χωρίς τη χρήση μάσκας.
"Μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες", σχολίασε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε το εξής: "Όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών, θα πετάξουμε τις μάσκες. Και τότε αναμένουμε να το έχουμε πετύχει".
Όπως τόνισε όμως, πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί. Εξάλλου, βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι οι εμβολιασμοί να έχουν προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα και το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών με δύο δόσεις είναι αρκετά μεγάλο.
"Οι εμβολιασμένοι μέχρι να γίνουν πάρα πολλοί πρέπει να φοράνε τη μάσκα όταν ας πούμε πάνε σούπερ μάρκετ ή όταν πηγαίνουν σε κάποιο νοσοκομείο. Το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί", εξήγησε.
Και συμπλήρωσε: "Πρώτο μας όπλο για την ανάσχεση του κορονοϊού είναι ο εμβολιασμός. Ελπίζω να πάρουμε τις ποσότητες και τέλος Ιουνίου να κάνουμε τη σχετική ανοσία", ανέφερε δίνοντας τα συγχαρητήριά της στους νέους που έχουν δηλώσει άμεσα συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Ερωτηθείσα για το φετινό καλοκαίρι, αναγνώρισε πως "θα είναι διαφορετικό. Θα πάμε διακοπές με κάποιες προφυλάξεις" και σχολίασε ότι τα νεαρά άτομα "έχουν δίκιο. Δεν είναι εύκολο, όλοι έχουμε περάσει από τη θέση τους. Θέλουν να βγουν". Σχετικά με το άνοιγμα των γυμναστηρίων, είπε ότι θα μπορούσαν ανοίξουν σε 10 ημέρες σύμφωνα με το capital.gr.
Τέλος, για το άνοιγμα της εστίασης επανέλαβε πως όταν υπάρχει μουσική αναγκαζόμαστε να μιλάμε δυνατά με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης ειδικά σε κλειστούς χώρους. Πάντως, όπως τόνισε, σε λίγες μέρες, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα υπάρχει και μουσική.
-
09 Μαΐου 2026, 14:25Ηράκλειο: Εθελοντές στον ήλιο στη διάρκεια των αγώνων του ΟΗΕ - Επίσημη καταγγελία για... εγκαύματα και αδιαθεσίες (Φωτο) -
09 Μαΐου 2026, 20:05Τίμησαν τη γιορτή του Αγίου Χριστοφόρου στις Μεσαμπελιές-Γεμάτος επίκαιρα νοήματα ο λόγος του Επισκόπου Κνωσού (Φωτο) -
10 Μαΐου 2026, 07:02Πυρκαγιά τα ξημερώματα σε αποθήκη βιοτεχνίας στις Μαλάδες -
09 Μαΐου 2026, 07:15Κωνσταντίνος Σαραβάκος: Πώς η στεγαστική κρίση «κλέβει» το μέλλον της χώρας! (podcast) -
09 Μαΐου 2026, 10:12Φονικό στην Αμμουδάρα: Από τη Σούδα και υπό δρακόντεια μέτρα η μεταγωγή του ζευγαριού στον Κορυδαλλό – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση -
09 Μαΐου 2026, 10:30Κώστας Στούπας: Ομαδοποίηση χωρών στην ΕΕ με βάση τα συμφέροντα τους! Τα προβλήματα που η Γερμανία δημιουργεί στην Ελλάδα! (podcast)
