Πανεπιστήμια: Διαγράφονται σχεδόν 290.000 «αιώνιοι» φοιτητές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου
αγαπημένα σου στη Google
Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να διαγραφούν σχεδόν 290.000 «αιώνιοι» φοιτητές από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου.
Ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας στην ERTnews τόνισε πως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για να διαγραφούν οι «αιώνιοι» φοιτητές από τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ επεσήμανε ότι «δεν πρόκειται για τιμωρητικό μέτρο, αλλά για μια λογική εξυγίανσης των φοιτητικών καταλόγων, σε εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα».
Ο κ. Παπαϊωάννου εκτίμησε ότι ο αριθμός των μη ενεργών φοιτητών κυμαίνεται μεταξύ 280.000 και 290.000, διευκρινίζοντας πως έχει δοθεί επιπλέον χρόνος σε όσους έχουν ολοκληρώσει το 70% των σπουδών τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γραμματείες των σχολών έχουν ήδη ξεκινήσει την εκκαθάριση των μη ενεργών φοιτητών, με τα στοιχεία να αποστέλλονται στο υπουργείο έως το τέλος του έτους.
-
24 Αυγουστου 2026, 22:46Ηράκλειο: Αυτοκίνητο έπεσε στον Γιόφυρο πριν το Παγκρήτιο Στάδιο - Κινητοποίηση των Αρχών (Βίντεο) -
25 Αυγουστου 2026, 16:31Δημήτρης Κόκοτας: Ο γιoς του θρύλου που χάραξε τη δική του πορεία - Οι επιτυχίες, η οικογένεια και η μάχη που συγκλόνισε -
25 Αυγουστου 2026, 11:19“Πράσινο φως” για την οριστική μελέτη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου -
25 Αυγουστου 2026, 08:15ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 3ο) - Η κρίσιμη δεκαετία του 1990 - Από τον Γρυλλάκη στα Ίμια! (podcast) -
25 Αυγουστου 2026, 07:06Ηράκλειο: Μια τούρτα γενεθλίων ενός 12χρονου αγοριού, με γεύση από τον... κυπελλούχο ΟΦΗ! -
25 Αυγουστου 2026, 10:20Ηράκλειο: Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης (Φωτο)
