Πιερία: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες του μονοκινητήριου αεροσκάφους (φωτό)
αγαπημένα σου στη Google
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής (18/10) στην Πιερία, έπειτα από πτώση ελαφρού μονοκινητήριου αεροσκάφους στην περιοχή της Κονταριώτισσας. Οι δύο επιβαίνοντες -ημεδαποί ηλικίας 55 με 60 ετών- εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, ενώ λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το Κέντρο Επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε για το περιστατικό περίπου στις 13:50. Το αεροσκάφος εντοπίστηκε μέσα σε ξερή κοίτη ποταμού, κοντά στον αεροδιάδρομο της Αερολέσχης Πιερίας.

Στο σημείο έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Κατά την άφιξή τους, εντόπισαν τους δύο επιβαίνοντες εκτός του αεροσκάφους, χωρίς τις αισθήσεις τους.
Οι πυροσβέστες μετέφεραν τους δύο επιβαίνοντες σε ασφαλές σημείο, από όπου τους παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κατερίνης και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Από την πτώση δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πτώση του αεροσκάφους, ούτε έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση των δύο επιβαινόντων.
protothema.gr
-
17 Οκτωβριου 2026, 14:45Αεροδρόμιο Καστελίου-Χ. Γιαννόπουλος: Έχουν καταστρέψει το πρινοδάσος της Αυλιώτικης Κεφάλας και μιλούν για προστασία του περιβάλλοντος -
17 Οκτωβριου 2026, 07:00Αποσελέμης: 20 εκατ. κυβικά νερού στο φράγμα - «Εξασφαλισμένη η υδροδότηση του Ηρακλείου έως το 2029», λέει ο Γ. Βουρεξάκης -
17 Οκτωβριου 2026, 22:43Τουρνουά Καζακστάν: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αλεκσάντερ Κοβάτσεβιτς -
17 Οκτωβριου 2026, 14:00Η ακτινογραφία των επενδύσεων στα θερμοκήπια-Πρωταγωνίστρια η Κρήτη στις καλλιέργειες -
17 Οκτωβριου 2026, 19:32Γιώργος Βαρδινογιάννης: Ο μεγάλος του έρωτας και το «αθόρυβο» διαζύγιο του "Καπετάνιου" με την Αγάπη Πολίτη -
16 Οκτωβριου 2026, 21:00Τα νέα κρούσματα ευλογιάς προβάτων στην Ελλάδα και ο εφησυχασμός στην Κρήτη
