Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Μήνυμα ειρήνης η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη
Την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη, χαιρέτισε με μεγάλη ικανοποίηση ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος. «Χαιρετίζω την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στη Λιβύη, για να δώσει το μήνυμα της ειρήνης και με πολλούς αποδέκτες, ότι η Μεσόγειος είναι και θα παραμείνει μία θάλασσα και ένας χώρος ειρήνης και ευημερίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε δηλώσεις του, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Κάιρο, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισήμανε ότι «η Λιβύη είναι μία χώρα γειτονική προς την Αίγυπτο, που είναι μέσα στην πνευματική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας» και σημείωσε: «Μην ξεχνάτε ότι ο τίτλος μου εμπεριέχει τις περιοχές Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, πάσης γης Αιγύπτου και πάσης Αφρικής».
Τέλος, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής Θεόδωρος ανέφερε: «Ο Μητροπολίτης Τριπόλεως ήδη ετοιμάζεται για να βρεθεί και πάλι στο χώρο μας εκεί. Και οι εκκλησίες μας στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, μαζί με την πρεσβεία μας, μαζί με τα προξενεία να δίδουν μία δυναμική παρουσία σε αυτήν τη χώρα, που θα παίξει ένα μεγάλο ρόλο μελλοντικά στη συμφιλίωση των λαών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
18 Μαΐου 2026, 11:12Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
17 Μαΐου 2026, 07:06Δημήτρης Ψαρράς: Μετατρέπει ένα «νεκρό τοπίο» στα Αγριανά σε γη υψηλής παραγωγικότητας -
18 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Εκτεθειμένες οι περιουσίες των Ρεθυμνιωτών ελέω...Κτηματολογίου - Στα «κάγκελα» όλοι οι Δήμοι -
17 Μαΐου 2026, 13:26Τιμία Κάρα Αγίου Αποστόλου Τίτου: Με λαμπρότητα και κατάνυξη το Ηράκλειο γιορτάζει απόψε την 60η επέτειο επανακομιδής -
17 Μαΐου 2026, 07:00Ηράκλειο: Γιατί η παραλιακή δεν έχει ανακατασκευαστεί ενώ έχει «δώσει» τόσα θανατηφόρα τροχαία (Βίντεο) -
17 Μαΐου 2026, 21:38Ελευσίνα: Δύο σοβαρά τραυματίες μετά από τροχαίο
