Σίφνος: «Τα σώματά τους ήταν ακέραια» -Τι είπε για τον πιλότο ο γιατρός που έφτασε πρώτος στο σημείο της τραγωδίας
αγαπημένα σου στη Google
Λεπτομέρειες που προκαλούν σοκ μετέδωσε γενικός γιατρός στο πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο της Σίφνου, Εμμανουήλ Σωμαράκης, αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα με ελικόπτερο που σημειώθηκε στο νησί και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων.
Ειδικότερα, ο κ. Σωμαράκης ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας, μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι ο ίδιος βρισκόταν σε εφημερία όταν τον κάλεσαν.
«Εκτός από το ΕΚΑΒ, που ήταν το κέντρο επιχειρήσεων από τη Ρόδο, με κάλεσαν από πέντε μεριές οι δήμαρχοι και οι τοπικές αρχές ούτως ή άλλως για να τρέξω με την ιδέα ότι θα μπορούσα να προσφέρω κάτι. Ήταν ήδη αργά» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε:
«Εάν είναι αληθής η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί ότι ο ένας εκ των τριών επιβαινόντων ήταν ο πιλότος και το πρώτο που αντικρίσαμε ήταν ότι ήταν τουλάχιστον 5 έως 7 μέτρα από το ελικόπτερο, σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός, έτσι όπως εμφανίστηκε, ήταν ζωντανός όταν εκτινάχθηκε και πάλευε με τη φωτιά για να σωθεί».
« Όλα τα σώματα ήταν ακέραια - Δεν είχαν διαμελιστεί»
Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Σωμαράκης επεσήμανε: «Ήταν ακέραιος, δεν είχε εμφανή κατάγματα και αν εκσφενδονίστηκε θα είχε οπωσδήποτε διαλυθεί. Αλλά εκεί που βρέθηκε φαίνεται σε ένα ίσωμα 7 μέτρα από το ελικόπτερο. Φαίνεται ότι εκτινάχθηκε και μπόρεσε να προσπαθήσει να σωθεί».
«Οι δύο άλλοι επιβαίνοντες δεν απανθρακώθηκαν. Ήταν ακέραιοι. Όλα τα σώματα τους ήταν ακέραια. Δεν είχαν διαμελιστεί, που σημαίνει ότι και η πτώση ήταν κάπως ομαλή» τόνισε ο κ. Σωμαάκης και συμπλήρωσε:
«Προσπάθησε να το προσγειώσει και το έφερε πάρα πολύ κοντά, 50μέτρα. Αν ήταν ίσιο μέρος ίσως να προσγειωνόταν. Οι άνθρωποι θα σωζόντουσαν με τραύματα. Με τραύματα πολύ βαριά, αλλά πάντως δεν θα είχαν αυτή την τύχη που διαπιστώσαμε και είδαμε» τόνισε καταληκτικά ο γενικός γιατρός στο πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο της Σίφνου.
iefimerida.gr
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο Μαζωνάκη, ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ιατρείου- Καταθέτει η γυναικολόγος σύζυγός του -
09 Σεπτεμβριου 2026, 09:11Γονείς 4ου και 50ού Δημοτικού Ηρακλείου: «Μα γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα;» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Το Ισραήλ θα χτυπήσει… και στα Κατεχόμενα της Κύπρου, στο εφιαλτικό σενάριο, τυχόν πολεμικής σύγκρουσης Ισραήλ-Τουρκίας (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 10:52ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 4ο) - Ο Καλεντερίδης στην Τουρκία, ο Οτσαλάν στην Κένυα! (podcast)
