Ποιοι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα πρέπει να κάνουν self test
αγαπημένα σου στη Google
Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα το υποχρεωτικό μέτρο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self test) για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους.
Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τους στρατιωτικούς δικαστές, καθώς και στις παρακάτω κατηγορίες προσωπικού του Δημοσίου:
- υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α΄ βαθμού που απασχολούνται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
- απασχολούμενοι στις πάσης φύσεως υπηρεσίες καθαριότητας των φορέων του δημοσίου τομέα
- υπάλληλοι των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)
- δικαστικοί υπάλληλοι
Υπενθυμίζεται ότι ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζομένου/ης στον τόπο εργασίας του και έχει ισχύ μίας εβδομάδας από την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος/η παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.
Επισημαίνεται ότι κατά την πρώτη εφαρμογή, ήτοι κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 25 Απριλίου, οι υπόχρεοι μπορούν να υποβάλλονται στον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης και να δηλώνουν το αποτέλεσμα αυτού καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.
Το αποτέλεσμα του ελέγχου αυτού δηλώνεται υποχρεωτικά από τον απασχολούμενο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
Διαβάστε επίσης:
Από σήμερα self test στον ιδιωτικό τομέα - Όλοι οι ΚΑΔ και οι λεπτομέρειες
-
01 Νοεμβριου 2026, 19:02Κρήτη: Μέσα στο Δεκέμβριο πληρωμές των αγροτικών ενισχύσεων - Το χρονοδιάγραμμα της ηγεσίας του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης -
01 Νοεμβριου 2026, 20:30Κωνσταντίνος Φιρινίδης: Αυτός είναι ο 37χρονος πίσω από την απάτη με την ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» -
03 Νοεμβριου 2026, 07:43ΚΤΕΛ: Προχωρούν σήμερα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία -
01 Νοεμβριου 2026, 19:12Κρήτη: Σημαντικές οι βροχοπτώσεις που σημειώνονται σήμερα 1η Νοεμβρίου -
02 Νοεμβριου 2026, 09:20Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Νέα γραφεία και κέντρο ενημέρωσης σε άνετους και σύγχρονους χώρους (Φωτο) -
02 Νοεμβριου 2026, 10:50Ο Φραγκίσκος Λαμπρινός στο newshub.gr: Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, στην εκδήλωση του «ΝΟΗΜΑ ΚΡΗΤΗ»! (podcast)
