Πότε θα γίνει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη- Ποιες κατηγορίες τον βαραίνουν
αγαπημένα σου στη Google
Στις 18 Μαρτίου θα ξεκινήσει, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.
Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης παραπέμπεται να δικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, μετά από καταγγελίες γυναικών εναντίον του.
Οι κατηγορίες αυτές οδήγησαν στην προσωρινή του κράτηση στις φυλακές της Τρίπολης τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κακουργηματικου πράξεις που του αποδίδονται.
Μάλιστα ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν μεταξύ άλλων πως είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα αν επανερχόταν στα επαγγελματικά του καθήκοντα, γεγονός που, σύμφωνα με την απόφαση προφυλάκισης του, συνάγεται από την «μακρά περίοδο δράσης του, από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος των θυμάτων του».
-
25 Οκτωβριου 2026, 17:50Ηράκλειο: Μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις στον ΒΟΑΚ τις ώρες αιχμής (Φωτο) -
26 Οκτωβριου 2026, 09:40Συντάξεις Νοεμβρίου: Από σήμερα ξεκινά η καταβολή τους-Πότε θα δοθούν τα 400 ευρώ -
25 Οκτωβριου 2026, 07:51Βρετανία: Αποθέματα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης υπό τον φόβο κρίσεων -
25 Οκτωβριου 2026, 13:03Η πραγματική παραγωγή των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη. Τι δείχνουν δεδομένα μιας δεκαετίας -
25 Οκτωβριου 2026, 14:12Ηράκλειο: Πλήθος κόσμου στην υπερειδική διαδρομή του 47ου Ράλλυ Κρήτης στο κέντρο της πόλης -
24 Οκτωβριου 2026, 21:00Πρόεδρος Εκπαιδευτών Οδήγησης Ηρακλείου: Στη σωστή κατεύθυνση οι αλλαγές για εξετάσεις και διπλώματα αλλά χρειάζονται ενίσχυση-Τι είπε στο Newshub.gr
