Πρόταση δυσπιστίας καταθέτει το ΠΑΣΟΚ – Για ποια θέματα θα εγκαλεί την κυβέρνηση
Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης καταθέτει από λεπτό προς λεπτό το ΠΑΣΟΚ.
Η εισήγηση θα γίνει από τον κ. Ανδρουλάκη. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπεί ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.
Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρχουν διεθνείς παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ στις εκλογές με τον Μάκη Βορίδη να απαντά ότι σε όλες τις εκλογές που έγιναν στην Ελλάδα υπάρχουν παρατηρητές του ΟΑΣΕ. Και πρόσθεσε ότι όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις στην χώρα μας κρίθηκαν ελεύθερες και δίκαιες. Και απηύθυνε το ερώτημα στην αντιπολίτευση και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ: «Εχετε πρόθεση να αμφισβητήσετε ένα κεκτημένο δεκαετιών στην μεταπολίτευση που λέει ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών διεξάγουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές; Αμφισβητείτε το αποτέλεσμα των εκλογών και τον τρόπο διεξαγωγής τους;»
Η συνεδρίαση αναμένεται να αρχίσει σήμερα το απόγευμα και θα κλείσει την Παρασκευή με την ομιλία του πρωθυπουργού για να ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία. Σύμφωνα με τον Κανονισμό και το Σύνταγμα η πρόταση δυσπιστίας γίνεται αποδεκτή μόνο αν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 151 υπέρ σε διαφορετική περίπτωση απορρίπτεται ενώ παράλληλα αφαιρείται το δικαίωμα κατάθεσης νέας πρότασης δυσπιστίας για ένα εξάμηνο.
Την πρόταση δυσπιστίας στηρίζουν εκτός από το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ελληνική Λύση ενώ χωρίς να υπογράφει δηλώνει ότι στηρίζει το ΚΚΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από επικοινωνία του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο συμφωνήθηκαν κάποιες προσθήκες και τροποποιήσεις οι οποίες έγιναν αποδεκτές από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση δυσπιστίας γίνεται κατά κύριο λόγο για τα Τέμπη αλλά υπάρχουν αναφορές και στο κράτος δικαίου και στην διαρροή των email αλλά και στις υποκλοπές. Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Παππάς.
-
02 Μαΐου 2026, 15:40Ηράκλειο: Ανάστατη η περιοχή μετά το αιματηρό επεισόδιο εξω από το μπαρ - Ασύλληπτοι δυο εκ των τριών -
03 Μαΐου 2026, 11:55Φράγμα Αποσελέμη: Στο 50% η πληρότητα – Στα 50 εκατ. κυβικά τα αποθέματα νερού στην Κρήτη, αναλυτικά στοιχεία -
03 Μαΐου 2026, 07:10Αφιέρωμα Newshub.gr: Εξήντα χρόνια από την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Τίτου από τη Βενετία (Φωτο) -
03 Μαΐου 2026, 10:04Καιρός: Μαγιάτικο “λευκό” χιόνι στον Ψηλορείτη την 3η μέρα του Μαΐου -
03 Μαΐου 2026, 09:52Σύρος: Νεκρός σε τροχαίο 25χρονος μοτοσικλετιστής στην Ερμούπολη -
02 Μαΐου 2026, 14:25Έριξε φρέσκο χιόνι στον Ψηλορείτη πάνω από τα 1400 μέτρα
