Βούλγαρος εξαπατούσε ηλικιωμένους παριστάνοντας τον αστυνομικό – «Μου πήραν 10.400 ευρώ»
αγαπημένα σου στη Google
Τον τρόπο με τον οποίο εξαπατούσαν τα θύματά τους μέλη συμμορίας αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
«Με πήρε τηλέφωνο και μου λέει: “ο γιος σου χτύπησε έναν Αλβανό, πέρασε με κόκκινο και τον χτύπησε”. Ζει το παιδί του είπα. Ζει το παιδί; Όχι μου λέει, πέθανε, λέει. Θέλω 40 χιλιάρικα λέει οπωσδήποτε να κηδέψουμε τον Αλβανό. Εγώ είμαι αστυνομικός και βοηθάω πάρα πολύ τον γιο σας», είπε το θύμα απάτης.
Ο 47χρονος Βούλγαρος συνελήφθη στα σύνορα ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την Ελλάδα. Ο κατηγορούμενος για συμμορία και απάτη κατ’ εξακολούθηση οδηγήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων όπου ορίστηκε δικάσιμος για το πρωί της Παρασκευής.
Ειδικότερα, μέλη της συμμορίας πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις, κυρίως σε ηλικιωμένους, παριστάνοντας τους αστυνομικούς και απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μη διωχθεί στενό συγγενικό τους πρόσωπο, λόγω δήθεν τραυματισμού ατόμου σε τροχαίο που είχε προκαλέσει, ενώ τα χρήματα θα παραλάμβανε, στη συνέχεια, από το σπίτι τους ο συλληφθείς.
Με αυτόν τον τρόπο, η συμμορία κατάφερε να εξαπατήσει στις 5 και στις 7 Ιανουαρίου μία 84χρονη και έναν 81χρονο, από τους οποίους απέσπασε συνολικά το ποσό των 16.200 ευρώ.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
29 Μαΐου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 13:00Νίκος Μαρκοβίτης: Καζάνι που βράζει η Τουρκία λόγω CHP - Βυθίζεται η τουρκική λίρα! (podcast)
