Αποχωρούν οι Γερμανοί στρατιώτες από την Γροιλανδία
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ στις ευρωπαϊκές χώρες για την Γροιλανδία, αφού φαίνεται ότι ήδη αποχωρούν στρατιώτες που ανέπτυξαν χώρες της ΕΕ πριν λίγες ημέρες.
Όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Φάνης Παπαθανασίου, Γερμανοί στρατιώτες αποχωρούν από την Γροιλανδία, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε χώρες της ΕΕ που την υποστηρίζουν πολιτικά και στρατιωτικά.
Την ίδια στιγμή, οι οκτώ χώρες που απείλησε ο Αμερικανός πρόεδρος με δασμούς λόγω της στάσης τους στο ζήτημα της Γροιλανδίας εξέδωσαν σήμερα (18.01.2026) κοινή δήλωση στην οποία σημειώνουν ότι οι απειλές για δασμούς υπονομεύουν τις διατλαντικές σχέσεις και ότι θα συνεχίσουν ενωμένοι και συντονισμένοι.
«Ως μέλη του ΝΑΤΟ, δεσμευόμαστε στην ενίσχυση της ασφάλειας της Αρκτικής στο πλαίσιο ενός κοινού διατλαντικού συμφέροντος», δηλώνουν αρχικά στην ανακοίνωση η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Φινλανδία.
«Οι δασμολογικές απειλές υπονομεύουν τις διατλαντικές σχέσεις και διακινδυνεύουν μια επικίνδυνη καθοδική πορεία», τονίζεται στην συνέχεια.
-
08 Φεβρουαριου 2026, 17:47Κρήτη: Επιχειρούν να βάλουν στις... ράγες το Μέσο σταθερής τροχιάς -
09 Φεβρουαριου 2026, 07:06Ηράκλειο: Κυβερνητικά πυροτεχνήματα πάνω από ένα «βαριά τραυματισμένο» ΕΣΥ -
08 Φεβρουαριου 2026, 07:06«Οι φυλές του Σφακιανού και του Αστερουσιανού προβάτου στην Κρήτη ξεχωρίζουν σε όλη την Ελλάδα, αλλά»…. -
08 Φεβρουαριου 2026, 17:15Ελαιόλαδο: «Παγωμένη» η αγορά στην Κρήτη -
08 Φεβρουαριου 2026, 22:51Κρήτη: Μεγάλο πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα – Τι γνωρίζουμε για την επιχείρηση «σκούπα» -
08 Φεβρουαριου 2026, 07:15Βαγγέλης Ζάχαρης: «Ο χρόνος είναι μυοκάρδιο» – Επεμβατική καρδιολογία, πρόληψη και δράσεις υγείας από την Περιφέρεια Κρήτης (podcast)
