Χρόνης Βάρσος: «Γιατί η ελληνική κοινωνία είναι διχασμένη για τον πολεμο στη Γάζα » (podcast)
Ο Χρόνης Βάρσος, φιλόλογος , ιστορικός ερευνητής και αρθρογράφος, είναι καλεσμένος σήμερα στο newshub. Ο κ. Βάρσος αναλύει όλα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας και κυρίως τον τρόπο που εκλαμβάνει αυτά τα γεγονότα η ελληνική κοινωνία.
«Η ελληνική κοινωνία έχει την τάση να διχάζεται. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τέτοιου μεγέθους γεωπολιτικά γεγονότα, τα οποία ειναι και στη γειτονιά μας, όντας επικίνδυνα (...).
Διχάζεται για διάφορους λόγους. Ενας λόγος είναι η ελλιπής γνώση. Υπαρχει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας από τα ΜΜΕ (...) και κατά συνέπεια αυτό δημιουργεί λάθος προσεγγίσεις», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Βάρσος, ο οποίος επισημαινει πως το όποιο ρεπορτάζ ή άποψη που δημοσιεύεται πολλές φορές έχει να κάνει με τις καταβολές, τις πεποιθήσεις, ακόμη και την ίδια την ελλιπή ενημέρωση του γράφοντος.
Ενώ ο κ. Βάρσος κάνει εκτενή αναφορά στην επιλεκτική ευαισθησία που υπαρχει απέναντι στα θύματα, ανάλογα με την πολεμική σύγκρουση ανά περιοχή του κόσμου. Μια επιλεκτική ευαισθησία που επιδεικνύεται, η οποία, όπως λέει, ειναι ασχημη.
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη
