Φινλανδία: Αγοράζει ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας
αγαπημένα σου στη Google
Mία ημέρα μετά την επίσημη ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Φινλανδία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ενέκρινε την προμήθεια ενός νέου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας από το Ισραήλ.
Το κόστος του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, γνωστού ως David’s Sling (Σφεντόνα του Δαβίδ), εκτιμάται σε 316 εκατ. ευρώ, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
Το σύστημα, που κατασκευάζεται από την ισραηλινή αμυντική εταιρεία Rafael, αναμένεται να επεκτείνει σημαντικά την εμβέλεια της επίγειας αντιαεροπορικής άμυνας της Φινλανδίας.
Το «Μαγικό Ραβδί»
Το David’s Sling, γνωστό και ως «Μαγικό Ραβδί», είναι ένα σύστημα που αναπτύχθηκε από το Ισραήλ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Για την οριστικοποίηση της πώλησης αυτού του συστήματος στη Φινλανδία, απαιτείται επίσης η έγκριση της Ουάσιγκτον, αναφέρει το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας.
-
27 Ιουλιου 2026, 21:47Κύκλωμα στο Ηράκλειο: Ζωοκλοπές, εκβιασμοί και παράνομες επιδοτήσεις – 8 συλλήψεις και δύο ακόμα κατηγορούμενοι -
27 Ιουλιου 2026, 07:15ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 1ο) - Η «σκοτεινή» ΚΥΠ 1953-1986 (podcast) -
27 Ιουλιου 2026, 07:06Ελαιοκαλλιέργεια Κρήτης: Ο…ρυγχίτης πρόλαβε το δάκο – Τεράστιες καταστροφές στα λιόφυτα που δεν ήταν φορτωμένα! -
27 Ιουλιου 2026, 19:30Μάστιγα για όλα τα χωριά της περιοχής είχαν γίνει οι συλληφθέντες στη σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Αλάγνι και Χαράκι -
27 Ιουλιου 2026, 10:00Λευτέρης Κουσούλης: Η χώρα διέπεται από θεσμική παρακμή και πολιτική παθολογία!…(podcast) -
28 Ιουλιου 2026, 14:00Πένθος και θλίψη για τον Δημήτρη που έσβησε στην άσφαλτο : Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στον 27χρονο, γιο του οπερατέρ Νίκου Εργαζάκη
