G7: Συνομιλίες με χώρες του Κόλπου για τα Στενά του Ορμούζ
Χώρες της G7 και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ.
Οι συζητήσεις ανακοινώθηκαν από τον εκπρόσωπο του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς η Γαλλία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της G7.
Το Συμβούλιο Συνεργασίας αποτελείται από έξι αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου: τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Ομάν και το Μπαχρέιν.
Η ώθηση για συνομιλίες σχετικά με τα Στενά του Ορμούζ ακολουθεί τη χθεσινή δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται πετρέλαιο που εισάγεται μέσω της θαλάσσιας οδού και ότι καλεί εκ νέου τις χώρες που το χρειάζονται να αναλάβουν την πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία του.
Πηγή: Sky News
-
19 Απριλιου 2026, 11:30Σταυρούλα Γεωργίου: Στην Ελλάδα συχνά νομίζουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει μόνο σε εμάς! (podcast) -
20 Απριλιου 2026, 10:25Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Απριλιου 2026, 08:15Ηράκλειο: Σήμερα το προσυνέδριο ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη και... έμφαση στα μεγάλα έργα -
20 Απριλιου 2026, 07:15Ιπποκράτης Δασκαλάκης: ΗΠΑ-Ιράν, ποια σημεία θα κρίνουν τον νικητή και τον ηττημένο! (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 20:38Η «αποκέντρωση» του ελληνικού τουρισμού – Οι νέοι προορισμοί που ανταγωνίζονται επιλογές όπως η Κρήτη -
19 Απριλιου 2026, 18:38Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για 300.000 δικαιούχους από 1η Μαΐου, ποιοι θα πάρουν έξτρα μπόνους- Αναλυτικά τι αλλάζει
