Γάζα: Δημοσιεύματα για παράδοση δεκάδων ομήρων στο Ερυθρό Σταυρό- To Ιράν απειλεί με πυραυλικό χτύπημα
αγαπημένα σου στη Google
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, δεκάδες όμηροι, 50 ή και λιγότεροι, είναι καθοδόν προς τη Γάζα για να παραδωθούν στον Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, η συμφωνία έχει επιτευχθεί και προχωρά.
Μάλιστα πριν από λίγο η Χαμάς ανακοίνωσε την απελευθέρωση δυο ακόμα ομήρων (Δείτε ΕΔΩ).
Νωρίτερα, η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη, είχε μεταδώσει ότι σύντομα αναμένεται να απελευθερωθούν όμηροι με διπλή υπηκοότητα, μετά από συμφωνία ΗΠΑ και Κατάρ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος και δημοσίευσε το Channel 12 του Ισραήλ αλλά και οι New York Times, σύντομα αναμένεται να απελευθερωθούν όμηροι. Πρόκειται για συμφωνία που φαίνεται να επιτεύχθηκε μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της κυβέρνησης του Κατάρ, όπως είχε γίνει με τις δύο γυναίκες που απελευθερώθηκαν.
Την ίδα ώρα έρχονται και οι πρώτες αντιδράσεις από τον ισραηλινό στρατό που λένε ότι δεν μπορούν να περιμένουν για πάντα την χερσαία επέμβαση. Δηλώνουν έτοιμοι και λένε ότι έχουν ολοκληρώσει τις αεροπορικές επιδρομές που θέλανε και ζητούν από την ισραηλινή κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως. 10.000 βόμβες έχουν πέσει σε στόχους της Χαμάς.
Την ίδια στιγμή το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια «πολυμερή επιχείρηση» από τη θάλασσα, το έδαφος και τον αέρα, όπως είπε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ τη Δευτέρα.
Η απειλή του Ιράν
Μετά τις δηλώσεις του Ισραηλινού υποστράτηγου Μάικλ Έντελσταϊν περί εμπλοκής του Ιράν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, Ιρανός διοικητής υπονόησε ότι ο στρατός θα χτυπήσει το Ισραήλ ακόμα και με πύραυλο αν χρειαστεί.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται το Sky News, ανώτατο στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν άφησε να εννοηθεί ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χτυπήσει το Ισραήλ.
«Ορισμένοι θεωρούν ότι μια άμεση πυραυλική επίθεση στη Χάιφα είναι η πιο πρακτική ενέργεια. Θα προχωρήσουμε σε αυτήν την ενέργεια χωρίς δισταγμό, εάν κριθεί απαραίτητο». «Ωστόσο, δεν είμαι εγώ αυτός που καθορίζει την αποστολή» συμπλήρωσε ο Ali Fadavi.
H Χάιφα, στην οποία αναφέρθηκε το υψηλόβαθμο μέλος των Φρουρών της Επανάστασης, είναι η μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο Ισραήλ.
Ο κ. Fadavi μιλούσε σε συγκέντρωση φοιτητών στο τζαμί του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Fadavi κάνει σχόλια σχετικά με τη σύγκρουση.
Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει άλλο ένα κύμα επίθεσης από το μέτωπο της αντίστασης, αν δεν σταματήσουν οι “φρικαλεότητές” του στη Γάζα.
-
06 Αυγουστου 2026, 07:07Καλύτερη η εικόνα στην πυρκαγιά στο Καρύδι Σητείας-Ήχησε το 112 -
05 Αυγουστου 2026, 15:10Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός πνευμονολόγος Πάνος Μαματζάκης -
05 Αυγουστου 2026, 12:12Τυνησιακό ελαιόλαδο στην Κρήτη: Αντιδράσεις από τις αποκαλύψεις του newshub.gr σε μια χρονιά με πολλά λάδια απούλητα από πέρυσι! -
05 Αυγουστου 2026, 07:00Ηράκλειο: Η «έξυπνη» στάθμευση που έρχεται, φέρνοντας νέα οικονομική επιβάρυνση και... αντιδράσεις -
05 Αυγουστου 2026, 12:23Κρητική βραδιά με τον Γιώργο Λεκάκη στον Αφραθιά στις 7 Αυγούστου -
05 Αυγουστου 2026, 09:11Καύσωνες και φωτιές «καίνε» τη σοδειά της Ευρώπης – Νέα απειλή ανατιμήσεων στο ελαιόλαδο
