H ομοβροντία αντιδράσεων έφερε την ακύρωση της προκλητικής εκδήλωσης!
Μέσα από το newshub.gr έχετε ενημερωθεί τόσο για την προκλητική εκδήλωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών (European Paratroopers Association, όσο και για τις πολλές αντιδράσεις!
Αποτελεσμα αυτής της αντίδρασης από κάθε πλευρά είχαμε την ακύρωση της εκδήλωσης! Κάτι που έγινε γνωστό με ανάρτηση του Σωματείου στο Facebook ενώ «κατέβηκαν» από την ιστοσελίδα της και όλες οι αναφορες!
Η ανακοίνωση από το «Σωματείο Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» αναφέρει:
«ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Δημιουργήθηκε μεγάλη αναταραχή σχετικά με την προγραμματισμένη εκδήλωσή μας στην Κρήτη. Ως εκ τούτου, αποφάσισα να γράψω αυτό το μήνυμα για όσους δεν γνωρίζουν ποιοι είμαστε, ποια είναι τα συναισθήματά μας και τι κάνουμε. Είμαστε το Σωματείο ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ, ένας οργανισμός με 20 χρόνια ιστορίας που συγκεντρώνει στρατιωτικούς αλεξιπτωτιστές από κάθε ευρωπαϊκή Χώρα καθώς και παγκοσμίως.
Έχουμε ιδρυτικά μέλη από το Σύνταγμα Βρετανών Αλεξιπτωτιστών, την Ιταλική Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών Folgore, τους Γερμανούς Αλεξιπτωτιστές Fallshirmjägers και τους Σοβιετικούς Αλεξιπτωτιστές VDV, χώρες που κατά τη διάρκεια του τελευταίου παγκόσμιου πολέμου πολεμούσαν μεταξύ τους.
Είμαστε ενωμένοι με μια δυνατή Αδελφοσύνη που ξεπερνά όλα τα προηγούμενα ιστορικά γεγονότα!
Πιστεύουμε στην αληθινή Αδελφότητα των Αλεξιπτωτιστών και στην Ευρωπαϊκή Ενότητα και στα Δημοκρατικά Ιδεώδη, αφού για δύο δεκαετίες προωθούμε τη διεθνή φιλία. Έχουμε μέλη από κάθε ευρωπαϊκή χώρα, από την Πορτογαλία έως τη Ρωσία και από την Ισλανδία έως την Κύπρο, καθώς και σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως η Βραζιλία, η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες, η Αργεντινή, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, ο Λίβανος, Η Σιγκαπούρη, η Κίνα, η Ινδία, η Παλαιστίνη και το Ισραήλ και όλοι είμαστε ενωμένοι με τη Στρατιωτική Αξία και τον Αλεξιπτωτισμό στρογγυλού θόλου.
Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν διχασμούς μέσα στην κοινότητα Αλεξιπτωτιστών και ακόμη χειρότερο να βλέπεις ανθρώπους να μας κατηγορούν, γιατί τιμούμε τους πεσόντες Αλεξιπτωτιστές Αδελφούς χωρίς καμία διάκριση εθνικότητας, φυλής, πολιτικής άποψης και θρησκείας. Το ίδιο κάναμε και στις εκδηλώσεις της απόβασης της Νορμανδίας όπου αποτίσαμε τιμή σε όλους τους πεσόντες ανεξαρτήτως πλευράς.
Η Μάχη της Κρήτης ήταν η πρώτη στρατηγική αερομεταφερόμενη επιχείρηση, ορόσημο στην ιστορία της στρατιωτικού αλεξιπτωτισμού και στην ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμήσει τη γενναιότητα των Γερμανών Αλεξιπτωτιστών, όπως και τη γενναιότητα των Συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες Κρητικούς και Έλληνες Στρατιώτες, πολέμησαν ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στη Μάχη της Κρήτης. Επίσης, ήταν μια ευκαιρία να προωθηθεί η Αδελφότητα Αλεξιπτωτιστών και η συντροφικότητα μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών Εθνών όπως και μια πολιτιστική ευκαιρία για επίσκεψη σε ιστορικά μέρη και μουσεία.
Λυπούμαστε πολύ εάν κάποιος προσβλήθηκε για αυτό και σεβόμενοι το αίσθημα των αυτόχθονων Ελλήνων, δεν θα γιορτάσουμε την 80η επέτειο της Μάχης Κρήτης.
Αετοί!
Giulio Festa
Πρόεδρος της EPA»
Διαβάστε επισης:
Κρήτη: «Βροχή» αντιδράσεων έχει φέρει η προκλητική κίνηση των... αλεξιπτωτιστών!
-
28 Απριλιου 2026, 21:30Μονή Χρυσοπηγής Χανίων: Τι συνέβη με τη μνημόνευση του Μητροπολίτη και το θέμα έφθασε στο Φανάρι -
29 Απριλιου 2026, 09:10Χανιά: Αναβολή στη δίκη των 4 εκκλησιαστικών παραγόντων και 2 λαϊκών για απείθεια-Τι είχε συμβεί σε Μονή και τους οδήγησε στη Δικαιοσύνη -
28 Απριλιου 2026, 08:37Δολοφονία Ελευθερίας: Μυστήριο με τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του πρώην συντρόφου της -
28 Απριλιου 2026, 22:45Θλίψη στις Αρχάνες για την απώλεια της Βικτώρια Τρέτσιακ -
28 Απριλιου 2026, 10:30Μαρία Βελεγράκη: Από το Ηράκλειο στο Ohio και στην έρευνα για τον καρκίνο! (podcast) -
29 Απριλιου 2026, 07:00Τυμπάκι: Έπεσαν απότομα οι τιμές στον παραγωγό, όχι όμως και στο ράφι – Στο newshub.gr οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού
